Mange sliter med tørr hud om vinteren, på grunn av at den tørre og kalde lufta kan fjerne all fuktigheten fra huden. Mange kjøper dyre kremer, men heldigvis finnes det ting du kan gjøre som ikke koster skjorta – her er fem billige tips, og noen av ingrediensene har du nok allerede i skapet!

Melk
Når det gjelder behandling av tørr og irritert hud, er melk noe man bør teste. Melken har anti-inflammatoriske egenskaper, som kan berolige huden din. I gjør melkesyren det enkelt å fjerne døde uhdceller, som vil gjøre det lettere for huden å beholde fuktigheten sin. Dynk en ren klut i melk, og legg kluten på huden i 5-7 minutter. Vask melken av ansiktet med en klut med lunket vann.

Avokado-maske
En annen behandling som kan hjelpe mot tørr hud, er å lage en avokadomaske. Bruk en halv avokado, og bruke en stavmikser til den er som en pure. Du kan også ha i en ts olivenolje eller honing om huden din virkelig er tørr. Smør miksen på ansiktet, og la den sitte i 15-20 minutter før du renser huden.

Kokosnøtt-olje
Kokosnøtt-olje er noe av det beste du kan bruke på tørr hud. Oljen inneholder masse fettsyrer som gjør godt for huden. For å teste dette, smør huden inn med kokosnøtt-olje før du legger deg, og vask av om morgningen. Du kan også bruke det etter å ha tatt en dusj eller et bad.

Havregryn
En annen effektiv metode å få bukt med tørr hud på, er havregryn. Neste gang du tar deg et bad, prøv å ha i en kopp med malt havregryn, og la det ligge noen minutter så huden kan absorbere de positive effektene. Havregryn kan berolige huden din og hjelpe den med å beholde sin fuktighet.

Havregryn har blitt brukt i århundrer som en behandling for tørr og irritert hud, men det er først nå nylig at forskere har funnet ut hvorfor det gir en effekt: det er kjemikaliet aventramide som demper inflammasjon og irritert hud, skriver WebMD.

Aloe Vera
Når det kommer til behandling av tørr hud, og hudpleie generelt, må aloe vera være med på lista. Planten har en rekke fordeler. Smør aloe-vera gele på huden din, og la det virke i 10-15 minutter før du skyller av med lunket vann.

Dette skal jeg prøve selv! DEL gjerne videre med dine venner, så de får med seg disse tipsene!

Kilder: WebMD, Human N Health, Pixabay (bilder)