Vi vet alle at kroppen hovedsakelig består av vann, og at vi trenger en viss mengde vann for å overleve. Musklene dine og nyrene dine består av 73% vann, blodet av 83% vann, lungene er 90% vann og hjernen består av 76% vann. Vi kvitter oss med vann når vi puster, gjennom urin og svette – og derfor er det viktig å fylle på.

Det er mange forskjellige meninger om hvor mye vann vi trenger. Klikk.no har laget en egen kalkulator her, men en grei tommelfingerregel er at menn trenger omtrent 3 liter, og kvinner omtrent 2,2 liter. Men man må huske på at man får i seg mye vann gjennom hva man spiser også.

Her er 10 tegn på at du drikker for lite vann;

1. Urinen din er mørkegul
Dette er ofte første tegn på at du ikke drikker nok. Urin bør være lysegult. Når man ikke drikker nok vann, vil urinen ha en høyere konsentrasjon av avfallsstoffer.

Mørkere urin kan også komme av andre ting, som enkelte medisiner, B-vitamin, beter, asparges eller mat med sterke farger.

2. Du må sjelden på toalettet
Det er vanlig å måtte tisse 6-7 ganger i løpet av et døgn. Når du ikke drikker nok vann, er det mindre væske i kroppen som kan erstatte det kroppen kvitter seg med. Om du må på toalettet mindre enn 6 ganger om dagen, bør du revurdere vann-inntaket ditt.

3. Forstoppelse
Dehydrering er en av de vanligste årsakene til forstoppelse, og forstoppelse kan ofte løses ved å øke vanninntaket.

4. Tørr hud, og definerte rynker
Noen betaler store summer for fuktighetskrem mot rynker. Før du bruker masse penger, prøv å øk vanninntaket ditt. I følge Dr. Diana Howard, kan dehydrering føre til irritert og betent hud, kløe og sensitiv hud. I tillegg vil rynker komme tydeligere frem om du er dehydrert.

5. Sultfølelse og vektøkning
Kroppen klarer ikke alltid å skille mellom tørsthetsfølelse og det å være sulten. Når du er sulten og har lyst på en snack, kan det hende det holder med et glass vann – som i tillegg er kalorifritt.

6. Hodepine
Om du ikke får i deg nok vann, vil kroppen din prøve å skaffe vann fra annet kroppsvev. Hjernen din vil derfor miste noe av fuktigheten sin, og krympe litt – noe som fører til hodepine.

7. Vondt i ledd
Vann virker som olje på leddene dine. Når kroppen ikke får i seg nok vann, kan det føre til at du får vondt i leddene dine.

Drikker du nok vann selv? DEL gjerne artikkelen med dine venner, så de får den med seg!