For mer enn 20 år siden oppdaget 64 år gamle Sue McKenzie en liten kattunge utenfor huset sitt. Den svarte og hvite kattungen stod ute i regnværet, helt alene.

Mannen til Sue var ikke interessert i å ta seg av noen katt, men Sue hadde ikke hjerte til å la den lille pusen stå ute i regnet alene. Hun gav den mat og varme, og siden den dagen har katten bodd med familien. Den har fått navnet Tom.

Det Sue og mannen ikke var klar over da, var at mange år senere, skulle katten betale tilbake for tjenesten de gjorde mot ham.

Kilde

Sue og Tom ble svæt gode venner, men katten var annerledes enn andre katter. Han var reservert ovenfor alle andre mennesker enn Sue, og var en selvstendig katt. Han var ute nesten hele dagen, og det at han ikke hadde noe hjem i begynnelsen av livet sitt satte nok sitt preg på Tom.

Kilde

Men etter å ha vært seg selv i 20 år, begynte Tom å endre atferd. Han begynte å søke mye mer nærhet hos Sue, enn han hadde gjort før. Og det var spesielt ett sted på kroppen til Sue han var interessert i – området rundt hennes høyre skulder.

Kilde

«Tom pleide aldri å søke kontakt på den måten, så jeg synes det var veldig rart da han først begynte», sier Sue til ITV News, «Han pleide å stryke og klappe meg på skulderen, og mjaue høyt. Det gikk så langt at det nesten var plagsomt.»

Sue var redd noe var galt med Tom. Hun tenkte ikke på at det kunne være at katten prøvde å fortelle henne noe.

Kilde

Sue tok med seg Tom til en veterinær, som slo fast at katten var helt frisk. Veterinæren hintet frempå at kanskje Tom prøvde å fortelle henne noe.

Sue jobber selv som sykepleier, og trodde hun kjente sin egen kropp såpass godt at hun ville merke om hun var syk. Men veterinærens ord glemte hun ikke, og da hun kom hjem undersøkte hun seg selv i speilet. Da fant hun en liten kul på kragebeinet.

Hun dro til legen, og prøvene avslørte at hun hadde en liten svulst hun hadde oppdaget.

Kilde

Dette var i august 2014. Kort tid etter gjennomførte hun en operasjon, og har gått gjennom flere cellegiftehandlinger.

Hun er nå helt frisk, og føler seg bra. Hun er selvfølgelig evig takknemmelig til Tom, som prøvde å fortelle henne at noe var galt.

Kilde

«Jeg hadde aldri trodd at dyr har en sjette sans for denne typen ting», sier Sue, «Jeg tror jeg er i live takket være Tom. Han reddet meg.»

En stor applaus til den tidligere gatekatten Tom!

DEL gjerne videre om du synes Tom fortjener det!