I mars 2016, gikk en hjemløs mann inn på Abis Cafe i Minneapolis i USA. Han gikk bort til eieren og spurte om hun hadde noen penger til ham.

«Hvorfor har du ingen jobb?», spurte eieren Cesia tilbake, og fortsatte «du vet man ikke får noe gratis her i verden?»

Hjemløse Marcus forklarte da til Cesia at det han ønsket seg aller mest i hele verden, var en jobb å gå til. Men han hadde noen lovbrudd bak seg, og det var umulig å for ham å finne noen som ville gi ham en sjanse.

Men i stedet for å sende ham på dør, gjorde Cesia noe vi alle bør inspireres av og kan lære noe av.

Facebook / Cesia Abigail
Facebook / Cesia Abigail

Cesia Abigail eier og driver Abi’s Cafe i Minneapolis, Minnesota.

Google Maps
Google Maps

Hun har kjempet lenge for å holde kafeen i gang økonomisk og for å få endene til å møtes.

Men for omtrent et halvt år siden forandret alt seg. Den hjemløse mannen Marcus dukket opp og tigget etter penger fra Cesia. Hun syntes synd på ham, men hun hadde ikke økonomi til å gi ham noe.

Hun var utslitt. Hun jobbet døgnet rundt, og tjente knapt penger til å klare seg selv. Men hun trengte en hjelpende hånd.

Facebook / Cesia Abigail
Facebook / Cesia Abigail

«Vi er litt underbemannet om dagen», skriver Cesia på Facebook, «så jeg spurte Marcus: kan du jobbe? Jeg har en jobb for deg! Øynene hans lyste opp, og smilet gjorde dagen min.

«Selvsagt, jeg gjør alt for litt mat», sa Marcus.

Og vet du hva? I to ukers tid har han dukket opp i tide, og gjort jobben sin. Han rydder og tar oppvasken. Men det beste av alt – det er når jeg betaler ham.

Vet du hva denne hjemløse mannen gjør med sine hardt tjente penger? Han setter seg i restauranten min, bestiller mat som en vanlig kunde og betaler full pris for måltidet!»

Facebook / Cesia Abigail
Facebook / Cesia Abigail

Marcus selv har fått selvtilliten tilbake, etter at noen endelig gav ham en sjanse. Og siden han selv har levd et hardt liv, vet han hvordan de som bor på gata har det. Derfor har Cesia sett ham kjøpe mat i restauranten for å gi til hjemløse!

«Gjør noe snilt for noen i dag, og døm ikke dem som ikke har jobb. Vi vet ingenting om deres situasjon, og alle fortjener en sjanse til i livet», skriver Cesia på Facebook.

Se et nyhetsinnslag her – og DEL gjerne denne inspirerende historien med dine venner på Facebook!