Ni år gamle Mauco Abeiro er ingen materialist – han eier ikke mange ting. Men, en ting han har mye av, er generøsitet.

Han var ute og lekte med lillebroren sin forrige uke, da han så en skadd gatehund ikke langt hjemmefra i Argentina. I stedet for å forlate hunden, bestemte han seg for å bære hunden med seg hjem – selv om familien har mer enn nok med å klare seg selv.

Mlau Jorge / Facebook
Mlau Jorge / Facebook

«Jeg har sagt til barna at vi ikke kan ha kjæledyr siden vi har veldig dårlig råd», sier moren til Mauco til The Dodo. «Vi hadde ikke råd til behandling av hunden. Men Mauco visste råd – han sa til meg at han kunne selge skateboardet sitt for å ta hunden med til dyrlegen.»

Skateboardet var favorittleken til Mauco, men han ville kvitte seg med det om det kunne redde hunden.

«Hei, jeg er Mauco, Lauras sønn. Hun lånte meg Facebook-kontoen sin siden jeg ikke har noen», skrev han på Facebook-kontoen til moren.

«Se på denne hunden. Jeg fant ham på gata. Han er syk og har et brukket bein. Jeg har gitt ham mat og et bad, men han trenger behandling. Jeg selger nå skateboardet mitt for å ta ham med til dyrlegen. Hvis noen vil ha skateboardet, legg igjen nummeret deres her så mamma kan ringe dere. Takk. Mauco.»

Han hadde ikke ventet hva som skjedde videre.

Mlau Jorge / Facebook
Mlau Jorge / Facebook

Det var ingen som la igjen nummeret sitt for å kjøpe skateboardet hans. Men mange var interessert i å hjelpe han på andre måter. Innlegget hans ble delt tusenvis av ganger på få dager.

«Vi hørte fra folk over hele verden», sier Laura. Og med det, kom det også donasjoner.

Til slutt slapp Mauco å selge skateboardet sitt.

Mlau Jorge / Facebook
Mlau Jorge / Facebook

Gatehunden har nå fått navnet Rocco. Takket være den driftige 9-åringen er han nå på vei til å bli helt frisk, og endelig få en familie.

Mlau Jorge / Facebook
Mlau Jorge / Facebook

«Rocco går sakte, men blir bedre og bedre. Og Mauco er veldig glad. Livet har vært vanskelig for familien vår i det siste, men kjærligheten for dyr har han hatt hele livet.»

Denne historien er så fin – tenk at en 9-åring kan utrette så mye. DEL gjerne for å hylle Mauco!