Det var etter den kraftige snøstormen i USA, at en familie i Passaic, New Jersey i USA, skulle ut på biltur, skriver NBC New York.

Kilde
Kilde

Familien skulle ut med bilen en kald vinterdag, og det hadde snødd kraftig. Moren satte seg i bilen med parets to barn, som var 1 og 3 år gamle. De startet bilen for å få opp varmen, mens faren måkte snøen rundt bilen for å kunne kjøre den ut.

Det ingen fikk med seg, var at eksospotten var dekket til. I løpet av noen få minutter var moren og den 1 år gamle sønnen død. 3 åringen gikk bort noen dager senere på sykehuset.

Kilde
Kilde

Nå som vinteren har kommet til Norge også, er det viktig at vi deler denne informasjonen videre – slik at alle får høre om den «stille morderen» – kullosforgiftning

Norsk Helseinformatikk (NHI), skriver følgende om gassen; karbonmonoksid (CO, kullos) er en gass som verken lukter, smaker, har farge eller virker irriterende. Den oppstår som et resultat av ufullstendig forbrenning av organiske forbindelser, og gassen absorberes raskt og effektivt gjennom lungene.

– Du bør måke vekk snøen fra baksiden av bilen, og se til at eksospotten er fri for snø før du starter bilen, sier Chris DiBella fra redningstjenesten til den lokale nyhetskanalen WABC.

Familiens pappa vil nå dele sin historie videre slik at andre kan unngå å handle i samme tragiske situasjon – DEL gjerne denne saken videre på Facebook – det kan redde liv!