Mennene og kvinnene i Sonoma County Sheriffs Office i California, setter livene sine på spill hver dag for å beskytte byen sin – men ingenting kunne forberedt dem på dette.

I forrige uke fikk de en telefon fra en 18 år gammel, stresset gutt. Han var alene hjemme, da hundene begynte å bjeffe voldsomt, og signaliserte at noe ikke var som det skulle. Han hørte romstering fra overetasjen, og bestemte seg for å ringe nødnummeret etter å ha tatt meg seg hundene og låst seg inne på et rom.

«Vi dro ut og trodde det var innbruddstyver i annenetasje», sier Spencer Crum fra politiet til The Dodo. «Flere betjenter gikk gjennom huset, mens noen passet på fra utsiden.»

Det var da de fant innbruddstyven.

Bilde: Sonoma Sheriff / Facebook
Bilde: Sonoma Sheriff / Facebook

«En av betjentene hørte en skrapelyd, og lyste rundt huset med lommelykten sin», sier Crum. «Da han lyste på taket, så han en hund stakk hodet ut av et takvindu. Så knakk alle politibetjentene sammen av latter.»

Bilde: Sonoma Sheriff / Facebook
Bilde: Sonoma Sheriff / Facebook

Det viste seg det ikke var noen innbruddstyv likevel.

Hunden i takvinduet, en grand danois, tilhørte eierne av huset. Gutten hadde i panikk glemt å telle med hunden.

Hunden stod i vinduet og nøt utsikten og lufta.

«Tydeligvis hadde de mindre hundene begynt å bjeffe fordi de ikke kom seg opp til vinduet selv, og deretter løpt ned og bjeffet på eieren», sier Crum.

Situasjonen løste seg selv, og politiet sier at dette er første gang en hund har blitt tatt for å være en innbruddstyv.

DEL gjerne nyheten videre om du fikk deg en latter! 😀