21 personer ble rammet etter en brann i et hus med fire boenheter på Sortland i Nordland tirsdag. Nå ber politiet om tips fra publikum.

Av: NTB

– Politiet er fortsatt i en tidlig fase av etterforskningen, og det betyr at vi jobber ut fra at det kan være flere årsaker til at brannen startet, herunder om det kan dreie seg om teknisk svikt, varmeutvikling i elektriske enheter, eller om den kan være påsatt, skriver Nordland politidistrikt i en pressemelding fredag ettermiddag.

Politiet er nå i en fase hvor de samler inn mest mulig informasjon. I den forbindelse ønsker de å komme i kontakt med vitner som kan ha opplysninger i saken.

Spesielt er politiet interessert i å komme i kontakt med personer som har kameraovervåking i området rundt brannstedet, herunder overvåkingskamera, ringeklokkekamera eller for eksempel kameraovervåking i bilen.

Politiet ønsker også å komme i kontakt med personer som har vært i området, i tidsrommet fra klokken 14.45 til 15.45 tirsdag 15. oktober, og de ber de som har informasjon, om å ringe 02800.

Det er satt inn store ressurser for å oppklare saken, og politiet ser alvorlig på hendelsen. Selv om ingen ble skadet, var bygget det brant i, et boligkompleks hvor det befant seg beboere hjemme i flere boenheter, også barn.

Fire leiligheter var ubeboelige etter brannen tirsdag ettermiddag.

(©NTB)