David Suchet kjenner Agatha Christies verden bedre enn de fleste etter nær 25 år i rollen som detektiven Hercule Poirot.

Av: NTB

Nå er han klar med reiseprogramserien «Travels with Agatha with Sir David Suchet». Den skal presenteres og selges inn på TV-festivalen i Cannes neste uke, melder Deadline.

Suchet fulgte samme rute som Agatha Christie (1890–1976) gjorde i 1922 ved starten av sin litterære karriere, og som førte henne til Australia, Canada, Hawaii, New Zealand og Sør-Afrika.

Da skuespilleren rekonstruerte reisen, ble han kjent med nye sider ved Agatha Christie, som var et festmenneske som også prøvde seg på surfing.

– Jeg ble kjent med min forfatter som et mer tredimensjonalt menneske, og det er en uventet gave, sier David Suchet, som ønsker han hadde møtt henne da. For i senere år levde hun tilbaketrukket og likte ikke publisitet.

Men David Suchet oppdaget også årsaken til at karakteren han spilte i så mange år, den pertentlige, belgiske detektiven med bar, var grusomt sjøsyk.

– Det var Agatha Christie også hver gang hun var ute og reiste. Mange av sine egne erfaringer overførte hun til bøkene og karakterene, sier han.

Agatha Christie ble sky og tilbaketrukket i eldre år, men var livlig og utadvendt da hun begynte forfatterkarrieren, ifølge Suchet. Foto: AP / NTB

(©NTB)