Flasker med billig vin ble utstyrt med falske etiketter og solgt for tusenvis av euro. Nå er to menn pågrepet for svindelen og seks andre etterlyst.

Av: NTB-AFP

I forbindelse med saken er det gjennomført politiaksjoner i Torino, Milano og Paris. Seks personer er etterlyst av politiet, men en franskmann og en russer er pågrepet.

Den pågrepne franskmannen er siktet for organisert svindel og hvitvasking av penger, mens russeren, som anklages for å ha ledet svindelbanden, skal framstilles for retten og kommer trolig også til å bli siktet, opplyser påtalemyndigheten i Dijon tirsdag.

Fransk politi har samarbeidet tett med italiensk politi for å oppklare saken.

De som kjøpte vinen, skal ha blitt lurt til å tro at de kjøpte dyr, fransk kvalitetsvin – hvorav enkelte flasker kostet opptil 15.000 euro – over 176.000 kroner. Etikettene skal ha blitt laget av banden selv.

Den 40 år gamle russeren er blitt dømt for lignende forhold før, men under et annet navn. Han skal ha blitt stanset av politiet mens han var midt i en pengeoverføring på lufthavnen i Milano. Pågripelsen skjedde 26. september, ifølge FranceInfo.

(©NTB)