I et rystende Facebook-innlegg har Jakob Kvist, ektemannen til den danske artisten Laura Illeborg, delt den hjerteskjærende nyheten om hennes bortgang.

Laura Illeborg var både sanger og låtskriver, og døde brått under en konsert på lørdag. Hun ble kun 55 år gammel.

Midt i en av hennes vakre sanger ble Illeborg rammet av en hjerneblødning. Til tross for umiddelbar hjelp, ble hun erklært død på tirsdag.

– Det er ubeskrivelig å skrive dette, fordi Laura var min elskede og eneste kvinne gjennom 33 vidunderlige år. Hun var mor til våre tre barn, som nå står igjen fortvilet og amputert. Laura var en høyt elsket venn for mange. Generøs, kjærlig, klok og morsom som få, skriver en tydelig fortvilet Kvist.

Kvist deler også en personlig refleksjon om tapet av sin kone, og beskriver dybden av deres forhold og den smerten som tapet medfører.

– Laura var bare 55 år gammel. Hennes vakre, vakre sanger vil leve videre der ute og vi vil alltid bære minnet om henne intenst i våre hjerter. Hun var en strålende sol, og vi er mange som nå må gå langt og lenge gjennom et uforståelig mørke, avslutter han.

Denne tragiske hendelsen etterlater et dypt avtrykk i dansk musikkliv og blant alle som kjente henne. Lauras musikalske arv og minnet om hennes sprudlende personlighet vil imidlertid leve videre gjennom hennes musikk og de som elsket henne.