Det anbefales en full rettspsykiatrisk undersøkelse av mannen som er siktet for trusler mot Marius Borg Høibys ekskjæreste Nora Haukland.

Av: NTB

26-åringen ble pågrepet 16. september og dagen etter varetektsfengslet i fire uker. Han er siktet for 21 ulike forhold, blant annet for forsøk på drapsforbund og påvirkning av aktører i rettsvesenet ved å forsøke å få Nora Haukland til å trekke anmeldelsen mot Marius Borg Høiby.

Det var politiet som tok ut anmeldelse mot kronprinsessens eldste sønn.

Etter en prejudisiell undersøkelse av mannen anbefales det nå å få gjennomført en såkalt full rettspsykiatrisk undersøkelse av ham, opplyser politiadvokat Andrea Finckenhagen i Sørøst politidistrikt til Dagbladet.

Ikke planlagt avhør

– Det viktigste videre i etterforskningen nå er å få på plass denne undersøkelsen. Før den tid vil det ikke være mulig å foreta en påtaleavgjørelse. Tanken er å forsøke å holde ham varetektsfengslet til undersøkelsen er gjennomført, sier politiadvokaten til avisen.

Mowinckel sier at 26-åringen ikke er avhørt av politiet, og at det ikke er planlagt noe avhør i den nærmeste framtid. Mannen nekter straffskyld.

Hauklands advokat, John Christian Elden, sa til NTB i forrige uke at ut ifra hva han kjenner til, er det ingen forbindelse mellom den pågrepne og Høiby.

I politiavhør onsdag

Forrige uke skrev Nettavisen at Nora Haukland hadde reist ut av landet fordi hun føler seg utrygg. Onsdag meldte imidlertid Aftenposten at hun var i politiavhør, først og fremst om mishandlingen hun har anklaget Høiby for, men også om truslene.

Det er fire fornærmede i saken mot Høiby: Siktelsen etter hendelsen i en leilighet på Frogner 4. august omfatter hensynsløs atferd og brudd på besøksforbud, samt ytterligere ett tilfelle av kroppskrenkelse. I tillegg er Høiby siktet for mishandling i nære relasjoner når det gjelder ekskjærestene Juliane Snekkestad og Nora Haukland. Han er også siktet for trusler mot en fjerde person.

(©NTB)