Politiet har pågrepet to personer etter en skyting ved Linderud skole i Oslo. En person ble først meldt skadet, men er siden betegnet som uskadd.

Av: NTB-Astrid Midtun og Martin Daldosso

– Vi fant ham i nærområdet i tilknytning til skolen. Han er uskadd og samarbeider enn så lenge, så får vi se om han knytter seg til hendelsen, sier politiets innsatsleder på stedet Anders Rønning til VG.

Han bekrefter at skytingen har pågått rett ved skolen, og at det er funnet tomhylser. Hva slags skytevåpen som kan ha vært brukt, ønsker han ikke å kommentere.

– Vi fikk informasjon som tilsa at tre personer flyktet i en bil, og en fornærmet flyktet i en annen retning. Vi fikk kontroll på bilen og anholdt to personer. De er nå pågrepet, sier Rønning til presse på stedet.

Politiet meldte om skytingen rett før klokken 16 onsdag ettermiddag.

Politiet har pågrepet to personer etter en skyting ved Linderud skole onsdag ettermiddag. Foto: Heiko Junge / NTB

Elever og lærere holdes innendørs

I en melding til foreldrene ved Linderud skole skriver rektor Bitten Koch at elever og lærere holdes innendørs på grunn av en politiaksjon i området.

Hun legger til at foreldre som skal hente barn, ikke må å gå ut av bilen, men vente til politiet gir klarsignal.

– Det er en politiaksjon i Sauedalen. Alle elever og ansatte som er på skolen, blir holdt inne i bygget, skriver rektor Bitten Koch i en SMS til foreldrene, ifølge VG.

Sauedalen er et grøntområde rett i nærheten av skolen. Linderud skole er en barne- og ungdomsskole med cirka 480 elever og over 100 ansatte. Rett ved siden av ligger Bjerke videregående skole.

Trodde det var fyrverkeri

Innsatsleder Rønning sier at flere elever ble vitne til hendelsen, og at mange som hørte skuddene, trodde dette var fyrverkeri.

– Det er elever ved skolen som har sett gjerningspersonene og hørt smellene.

Rønning sier videre at politiet anser det som svært alvorlig at det har pågått skyting ved en barneskole. Han sier at hendelsen ikke har tilknytning til skolen, men til personer i nærmiljøet.

– Skadepotensialet for tredjepersoner er stort når man velger å avføre flere skudd ved skolegården rett etter eller i tilknytning til skoletid, sier han.

Anser området som trygt

Operasjonsleder Sven Martin Ege i politiet sier til NTB at området anses som trygt og ikke farlig for de som er i nærheten. Han sier politiet har god dialog med skolen om hvordan situasjonen skal håndteres.

– Vi anser dette som et trygt område nå. Det er snakk om et miljø som ikke er farlig for andre, sier han til NTB.

Videre sier han at de ikke vet nøyaktig hvilket miljø det er snakk om, og at politiet jobber med å finne ut av dette.

Han ber vitner om å ta kontakt med politiet, og om at andre holder seg unna området hvor politiet nå aksjonerer.