I Göteborg på Liseberg opplevde besøkende en uventet hendelse lørdag formiddag da den populære berg-og-dalbanen, Lisebergsbanen, brått stoppet. Sofia Wikstedt, presseansvarlig for Liseberg, bekreftet stoppet og opplyste om en pågående situasjon ovenfor Expressen.

– Toget stanset under oppdraget, og passasjerene ble tvunget til å evakuere langs trappene, sier Wikstedt til den svenske avisen.

Hendelsen skjedde i en av banens oppoverbakker, hvor toget vanligvis trekkes opp langs berget. Wikstedt forklarte at stoppet var et resultat av rutinemessige sikkerhetsprosedyrer som trer i kraft når potensielle problemer oppdages av systemene.

– Når en attraksjon stopper, er det våre systemer som flagger for at de oppdager noe. Da er det helt i henhold til rutinen at man stopper attraksjonen, forklarer hun.

Mekanikere ble raskt sendt til stedet for å undersøke årsaken til stoppet, og Lisebergsbanen vil forbli stengt inntil videre.

– Vi venter på at mekanikerne skal gå gjennom den. Så snart de kan se at alt fungerer som det skal, eller retter på noe de eventuelt finner, starter vi opp så snart som mulig, sier Wikstedt.