Etter mer enn fem tiår med rock’n’roll har Aerosmith annonsert at de trekker seg tilbake fra turnévirksomheten. Dette kommer som et resultat av vokalist Steven Tylers kamp for å komme tilbake etter en stemmeskade.

Les også: Kong Harald sender varm gratulasjon

I en rørende uttalelse på bandets nettsted forteller de om beslutningen som ble tatt med tungt hjerte.

– Det har vært en ære å få vår musikk inn i livene deres, skriver bandet.

Gjennom år med opptredener i alt fra små klubber til gigantiske arenaturneer, har Aerosmith og deres fans skapt historie sammen.

Den legendariske frontfiguren Steven Tyler har, til tross for hjelp fra topp medisinsk personell, ikke klart å gjenopprette sin tidligere vokalkvalitet etter skaden.

– Som et brødreband har vi tatt den hjerteskjærende og vanskelige, men nødvendige beslutningen om å trekke oss tilbake fra turnéscenen, deler bandet.

Aerosmith uttrykker stor takknemlighet til sine fans, kjent som ‘Blue Army’, som har støttet dem gjennom årene. «Spill vår musikk høyt, nå og alltid. Dream On. Dere har gjort våre drømmer til virkelighet,» avslutter bandet.

Steven Tyler, Tom Hamilton, Brad Whitford, Joe Perry og Joey Kramer er medlemmene i det ikoniske bandet. Foto: Daigo Oliva/Wikipedia/Flickr

For fans som allerede hadde sikret seg billetter gjennom Ticketmaster, vil det skje en automatisk refusjon. De som har kjøpt billetter gjennom tredjepartssider som SeatGeek, StubHub, eller VividSeats, må kontakte selger for nærmere detaljer om refusjon.

Med denne nyheten avslutter Aerosmith et episk kapittel i rockehistorien, etterlater seg en arv som vil gjenlyde i musikkverdenen i lang tid fremover.