Roberta Taylor, en markant figur i britisk TV-drama, døde 6. juli i en alder av 76 år etter komplikasjoner fra en infeksjon som fulgte etter et fall tidligere i år. Dødsfallet ble først kjent etter at The Guardian publiserte et minneord denne tirsdagen.

Taylor var best kjent for sine innsiktsfulle og minneverdige roller i populære britiske serier som «EastEnders» og «The Bill». I «EastEnders» spilte hun rollen som Irene Raymond, en karakter som raskt ble en fan-favoritt med sin skarpe tunge og komplekse personlighet. Hennes tid på «The Bill» som Inspektør Gina Gold er også høyt verdsatt, og karakteren er husket for sin strenge, men rettferdige natur.

Hennes skuespillerkarriere omfattet også opptredener i anerkjente serier som «Inspector Morse» og «Doctors», hvor hun ofte portretterte sterke, uavhengige kvinner. Hennes talent og evne til å bringe dype og flerdimensjonale karakterer til liv gjorde henne til en respektert figur i skuespillermiljøet.

Utenfor skjermen var Taylor kjent for sitt engasjement i teater og drama, og hun brukte mye tid på å mentorere unge skuespillere. Hennes bidrag til britisk drama og teater vil bli husket lenge i skuespillmiljøet.

Roberta Taylor etterlater seg en ektemann, en sønn, et barnebarn og to halvbrødre. Hennes familie og venner husker henne som en kjærlig familiekvinne og en lidenskapelig skuespillerinne. Med Taylors bortgang har det britiske underholdningslandskapet mistet en av sine mest talentfulle og respekterte skikkelser.