Politiet i Agder advarer gjennom sin nettpatrulje på Facebook om en ny svindelmetode der kriminelle utgir seg for å være barnet ditt eller en nær venn. Meldingene inneholder forespørsler om økonomisk hjelp til å betale regninger eller overføre penger.

– Har du mottatt en melding fra ‘barnet ditt’ som ber om hjelp til å betale en faktura eller overføre penger? Vi har sett flere tilfeller hvor svindlere tar kontakt fra et ukjent nummer og hevder dette er deres nye nummer, eller en telefon de låner, melder politiets nettpatrulje i Agder.

De understreker viktigheten av å være kritisk til slike forespørsler, spesielt når de kommer fra nye eller ukjente numre.

Skjermbilder som illustrerer svindelmetoden, delt av politiet:

Bildene publiseres etter samtykke, og viser et reelt tilfelle.

Tips for å unngå å bli lurt:

  • Stopp opp! Ta deg tid til å bekrefte identiteten til personen som kontakter deg. Det anbefales å ringe tilbake til personens kjente nummer, eller bruke en annen kommunikasjonsmetode for å verifisere forespørselen.
  • Vær skeptisk til lenker. Ikke logg inn med BankID eller andre sensitive opplysninger via lenker som sendes til deg i slike meldinger.

Politiet oppfordrer alle til å være årvåkne og rapportere om mistenkelige meldinger til myndighetene. Ved å dele denne informasjonen håper de å forebygge at flere blir ofre for denne typen bedrageri.

DEL gjerne artikkelen på Facebook – så andre kan unngå å bli lurt!