Selv om mange av oss tror at vi ville ha reagert og hjulpet en fremmed i nød, er det vanskelig å vite akkurat hvordan vi vil reagere før vi faktisk ender i en slik situasjon. Derfor bestemte disse YouTuberne seg for å gjennomføre et sosialt eksperiment for å se hvordan mennesker reagerer når de ser noen bruke vold mot kvinner.

«1 av 4 kvinner kommer itl å bli offer for vold i forhold i løpet av livet. I dette sosiale eksperimentet kikker vi nærmere på hvordan folk reagerer når de blir vitner til vold mot kvinner. Griper de inn? Fortsetter de med sitt og ignorerer mishandlingen?», skriver de på YouTube.

Denne statistikken gjelder for mange land, over hele verden. Hvert år utsettes utallige kvinner for vold i forhold i Norge.

Menneskene bak videoen plantet et kamera bak noen busker. De hadde to skuespillere som spilte et par, hvor mannen begynte å dytte, ta tak i og «slå» sin kvinnelige partner.

De forbipasserende som tok tak i situasjonen var sjokkerte over hva de så, og satte seg selv i risiko for å hjelpe kvinnen.

Dessverre var det bare 4 av 20 personer som reagerte.

Se eksperimentet her. Det får deg til å tenke – hva ville du ha gjort i samme situasjon?