Tenåringer kan være utfordrende. Alice Velasquez kan skrive under på nettopp dette – hun har selv døtre i tenårene som nekter å rydde på sine rotete rom.

Alice hadde gang på gang bedt døtrene sine om å rydde rommene, men det endte alltid med at det var Alice selv som til slutt ikke orket å mase mer, og ryddet dem selv. Dette var hun lei av, og en dag tenkte hun å lære dem en lekse.

Hun publiserte trikset sitt på Facebook, sammen med noen bilder av noen søppelsekker:

– Hva skal man gjøre når man har fått nok av å mase på sine tenåringsdøtre om at rommet deres er rotete? Jo, man tar alle tingene deres, og pakker dem ned i plastposer, skrev moren på Facebook.

Facebook

Og det smarte med ideen hennes, var at døtrene måtte kjøpe tilbake plastsekkene av moren, til 160 kroner stykket. Og måten de fikk penger på? De måtte gjøre andre jobber i huset.

– Folk kontaktet meg fra Japan, Frankrike og India, forteller Alice. Enkelte skrev at jeg var slem mot mot barna, men de fleste ble inspirerte og syntes jeg hadde kommet på en smart løsning for å få døtrene mine til å ta ansvar for rotet sitt.

Hva synes du? Er dette en bra idé for å få tenåringer til å hjelpe til mer i hjemmet? DEL gjerne med dine venner på Facebook!