Politiet i Øst-Texas som reagerte på et anrop om en mistenkt butikktyv. Men at de snart ville jakte sitt eget kjøretøy nedover motorveien med hastigheter over 160 km/t hadde de nok ikke sett for seg.

Toscha Fay Sponsler ble arrestert for butikktyveri utenfor en butikk i Lufkin, Texas klokka 18:00 den 2. september. Lufkin-politiet la den 33 år gamle damen i jern og satte henne bak i en patruljebil mens de søkte gjennom hennes veske og ryggsekk.

Hun visste at søket ville vise hva politiet senere kalte en «seriøs mengde metamfetamin.» I stedet for å vente, klarte kvinnen å skli ut hendene av håndjernene, klemme seg rundt skilleveggen som skiller fram- og bakseter, og sette seg bak politiets ratt.

Mens politiet gjennomførte søket, prøvde Sponsler å rømme. Rett ut av parkeringsplassen, kjørte hun nesten over en offiser og ledet politiet på en 23-minutters biljakt i hastigheter på over 160 km/t. Hun ble endelig anholdt når politiet utførte en såkalt PIT-manøvrering, og traff bilens bakre fender slik at den spant ut av kontroll og traff et tre.

Slik ser en PIT-manøver ut:

Wikimedia

Hele hennes fluktforsøk ble fanget på politiets bilens dash-kamera. Dash-cam videoen viser Sponsler prøver å låse opp haglgeværet festet til bilen; hun klarte ikke å åpne låsen. Det som ikke ble registrert av dash-cam, ble fanget av offiserers kroppskameraer.

Sponsler befinner seg for tiden i Angelina County fengsel, på grunn av fem forbrytelser: trussel med dødelig våpen, angrep mot en tjenestemann, besittelse av narkotika, motsettelse av arrest med en tidligere overbevisning og uautorisert bruk av et politikjøretøy.

Se den elleville biljakten og DEL denne saken med dine Facebook-venner!