I desember 2014, hørte Andreas Christopheros (32) noen banke på døren i hans hjem i Truro i Storbritannia. Han gikk ut fra at det var en leveringsmann med julepakker, og åpnet døren uten å mistenke at noe var galt. Det øyeblikket forandret livet hans for alltid. Mannen ved døren var ikke en leveringsmann, men var istedenfor en ond forbryter som søkte hevn.

Mannen ved døren heter David Phillips og hadde feilaktig identifisert Christopheros hjem som hjemmet til hans tiltenkte offer. Da Christopheros åpnet døren, sa Phillips: «Denne er til deg, kompis,» i det han kastet svovelsyre på ansiktet til Andreas.

Christopheros, en ektemann og en far til et 4 år gammelt barn, sa at skjorten hans umiddelbart ble oppløst fra syren. Han ble tatt med til sykehuset der legene fortalte hans kone og moren at han ikke ville klare seg.

Etter å ha holdt ut mer enn 10 operasjoner for å rekonstruere 90 prosent av ansiktet, lider han fortsatt av det brutale angrepet. På grunn av arr på ansiktet har han mistet øyelokkene flere ganger.

«Å ikke ha øyelokk er trolig den mest forferdelige tingen jeg har gjennomgått,» sier Christopheros, «Du kan ikke skjule lyset. Du kan ikke lukke øynene dine. »

Phillips sa seg skyldig i angrepet og ble dømt til livstid i fengsel. Men hans straff ble raskt redusert til 16 år med mulighet for prøveløslatelse etter 8 år. Christopheros og mange andre bekymrede borgere i Storbritannia står opp mot den korte straffen Phillips og andre som han står overfor.

I London har syreangrepene økt med en alarmerende hastighet, det har hoppet fra 261 tilfeller i 2015 til 431 tilfeller i 2016.

Adele Bellis led et lignende angrep, men voldtektsmannen ble løslatt fra fengsel etter bare to år.

Alle disse ofrene ber om strengere straff for sine angripere og utbedrede lover om kjøp av syre. For tiden koster en liter syre kun 15 kroner og er lett tilgjengelig.

Christopheros mener at den enkle tilgjengeligheten og lave kostnader er nok til å ødelegge dusinvis av liv. Den er tilgjengelig for alle for kjøp, noe som gjør det enkelt for alle å begå voldshandlinger eller til og med utbredt terrorisme.

Heldigvis har leger gitt ut nye retningslinjer for hvordan du kan hjelpe ofre for syreangrep som inkluderer at offeret fjerner klær og vasker ham eller henne med vann. I tillegg vurderer den britiske regjeringen ny lovgivning i lys av økt frekvens i angrepene.

Smerten som Christopheros og mange andre har møtt er vanskelig å forestille seg, og vi håper at de alle kan gjøre store fremskritt i deres gjenoppretting. Forhåpentligvis blir deres stemmer hørt og bedre lover blir satt på plass for å hjelpe fremtidige ofre og forhindre videre angrep.

Se videoen om Chris sin historie og DEL denne saken på Facebook!