Keith Smith fra Missouri i USA var på kjøretur for å komme seg en tur til kysten. Den opprinnelige planen var å besøke de berømte fyrtårnene i Maine med sin kone Kay.

Men i fjor døde Kay plutselig. Dette uventede tapet gjorde at Smith mistet seg selv og selvfølelsen.

«Uten henne har jeg vært litt fortapt.»

Nå var planen til Smith å ta med seg asken til sin avdøde kone, og spre den utover havet på det stedet de to lenge hadde drømt om å besøke sammen.

Han endte riktignok opp strandet på et Walmart supermarked i Central Maine. To dekk på bilen hadde gått i stykker, og batteriet var flatt. Han hadde ikke penger til å reparere bilen.

Smith skrev derfor en lapp som han hang på bilen for å forklare situasjonen. Lappen lød: «Flate dekk + tom for bensin på grunn av uventede reparasjoner. Tusen takk, Maine, du har vært en vakker opplevelse sålangt.»

Han la også til at han kunne ta på seg en hvilken som helst jobb for å få penger til å reparere bilen. En kvinne så skiltet på baksiden av Smiths bil og visste at hun måtte gjøre noe.

Hun fortalte historien på Facebook og håpet på å finne hjelp til Smith. En kvinne så innlegget, og tagget en venn som jobbet på et bilverksted i posten.

Mannen som eide bilverkstedet så innlegget, men ville ikke få Smith til å jobbe for reparasjonene. Han skulle hjelpe den fremmede gratis. Bilverkstedet gav ham nye dekk og fikk bilen i stand, pluss en full bensintank.

Etterhvert som historien til Smith spredde seg, bidro også andre lokale bedrifter for at han skulle få fullført sitt oppdrag. Selv om han ikke hadde hatt sin kone med på den måten han alltid hadde håpet på turen, hadde han mange hyggelige fremmede som var villige til å hjelpe ham på veien.

Se videoen om askespredningen og DEL saken på Facebook!