Å ta seg en øl for å kurere bakrus kan være et smartere valg enn du tror. Forskere mener nemlig at to øl er mer effektivt mot smerter enn paracet.

Forskere fra University of Greenwich hevder at å drikke to liter øl kan redusere smerte med opptil 25 prosent. Ifølge undersøkelsen er det mer effektivt å drikke to øl – og øke mengden alkohol i blodet til 0,08 prosent – hvis du ønsker å bli kvitt smertene dine så raskt som mulig.

Vel, kanskje du bør tenke deg om en ekstra gang før du begynner å heie på hodepinetabletter. To store øl hevdes nemlig å være mer effektivt – i hvert fall hvis vi skal tro forskere som gjennom 18 studier ser hvordan øl kan hjelpe med smerte.

– Alkohol er sammenlignbar med opioider som kodein, og effekten er sterkere enn paracetamol, sier forsker Trevor Thompson til The Independent.

Flickr

Forskerne håper at studiene skal bidra til utvikling av nye legemidler til behandling av smerter og hodepine. Det er uklart om alkohol faktisk påvirker hjernens reseptorer som oppfatter smerte, eller om det bare senker angst og angst for personen som lider av smerte.

Pass i midlertid på, hvis du mistenker at du eller partneren din eller en kollega på jobb drikker for mye, kan det være lurt å se på HelseNorge sine nettsider om drikkevaner.

Del gjerne denne saken med venner på Facebook!