Elefantene som du vil se i videoen nedenfor ble filmet på «Lagre Elephant Foundation Elephant Nature Park» i Chiang Mai i Thailand.

Svært mange elefanter i Thailand lever et liv i lenker og må bære på turister for at de skal få Thailand-og-jungel opplevelsen.

Men elefantene i videoen, samt alle de andre som bor i parken, er frie dyr og trenger aldri å jobbe. Når elefantene i Elephant Nature Park ble fanget i regnet, fikk deres lekne og frisinnede sider tydelig vist seg frem!

Disse snille kjempene elsker å boltre seg i grønt gress og rulle rundt i gjørma!

YouTube

Elefanter er de største landpattedyr på planeten. Når den er fullvoksen varierer Thai elefanten i vekt fra ca 3,5 til 6 tonn og i høyde fra 2,5 til 2,7 meter høy. Ifølge stiftelsens hjemmeside, er det anslått å være bare 30 000 elefanter igjen i verden, og bare 3 000 – 4 000 i Thailand. Den globale elefantbestanden har falt drastisk den siste tiden, så var det anslagsvis 100.000 elefanter bare i Thailand i begynnelsen av dette århundret. Mens nedgangen i elefantbestander er delvis på grunn av jakt, den viktigste faktoren i deres rask forsvinning utbredelsen av mennesker på deres beiteområder.

Den gjennomsnittlige elefanten spiser alt fra 150 til 300 kilo planter hver dag, og uten tilgang til riktig beiteområde, går disse gigantiske skapningene raskt tom for mat og ressursene de trenger for å overleve.

Elephant Nature Park er et fristed og redningssentral for elefanter i Chiang Mai-provinsen i Nord-Thailand, og det fungerer som hjem for dusinvis av elefanter. Reservatet har ypperlig naturlig terreng. Elefantene vandrer gjennom en dal avgrenset av en elv og er omgitt av frodig skog, omtrent 40 mil unna byen Chiang Mai. Oppgaven til Elephant Nature Park er ikke bare å gi tilflukt og omsorg for disse store skapningene, men å opplyse offentligheten av deres vanskelige situasjon også.

Besøkende til sentrum blir undervist om minkende antall elefanter i verden og informert om måter å hjelpe minske trusselen mot denne truede arten.

Se den hjertevarmende videoen her – og del den gjerne på Facebook!