En stor hvit kjole eller skjorte er et fast innslag i de fleste garderober.

En ren hvit kjole er perfekt for å flagre rundt i byen om sommeren og skarpe hvite shorts gjør antrekket foto-verdig. Men hvite klær skremmer folk bort fordi de får lett veldig synlig skitt eller flekker på seg.

Hvis du ønsker å gå i hvitt, men nøler med å kaste bort penger på klær som blir møkkete på tre kvarter, vil du kanskje sjekke ut disse 8 måtene å bleke klærne så de blir hvitere en nysnø.

1. Legg sitronsaft i vasken
Hjelp det hvite tøyet å se og lukte enda friskere ut ved å legge 1/2 kopp sitronsaft til det varmeste vannet du klarer. La det marinere i minst en time (eller over natten) og kjør vasken som vanlig.

2. Legg hvit eddik til vask
Kast 1/2 kopp destillert hvit eddik i skyllesyklusen til klærne for hvitere, mykere klær.

3. Gjør-det-selv-blekemiddel
Prøv denne mirakelløsningen for å få klærne hvitest mulig. Du trenger supervarmt vann, en kopp vaskemiddel, en kopp pulveroppvaskmiddel, en kopp blekemiddel og 1/2 kopp boraks. La de hvite klærne ligge i denne løsningen i flere timer (over natten hvis mulig) før vask.

4. Skill klærne ordentlig!
Virkelig. Ikke vask hvitt med andre lyse farger engang. Fargen kan overføres til dine hvite klær og gjøre dem mer grå.

5. La klærne nyte sola
Sol blekner. Det er derfor barna ser litt blondere ut etter å tilbringe et par dager ute om sommeren. Prøv tørking på klessnora. La solen hjelpe med å bleke klærne naturlig.

6. Bli kvitt flekkene med oppvaskmiddeltabletter
Neste gang du prøver å bleke en flekkete skjorte, kast en oppvaskpulvertablett i vasken. Oksidasjonsmidlene bidrar til å fjerne flekker fra klærne.

7. Dynk i natron
Miks 4 kopper vann med en kopp natron. La klærne ligge i løsningen i flere timer før du kjører gjennom en vanlig vask for klarere hvitfarge.

8. Prøv peroksid
Hydrogenperoksid renser kasnskje kutt og skrubbsår, men det er også bra for å fjerne flekker. Legg 1/2 kopp peroksid i vasken før du kjører gjennom en syklus.

Hvis du trodde disse ideene var nyttige, DEL dem med dine venner på Facebook!