Howard Foster og Myra Clark var forelsket i hverandre da de gikk på videregående skole i 1960. Siden den ene var svart og den andre hvit, holdt de seg til å treffes tidlig på morgenen og snakke sammen per telefon.

Dette var ikke lett. Siden Howard som sagt er svart og Myra er hvit, og de bodde i Columbus i Ohio, ble det vanskelig for dem å være sammen.

Selv med fordommenne de holdt ut med på videregående skole, klarte det tøffe paret seg. De gikk på forskjellige skoler, og på grunn av sine individuelle løp, hadde de svært forskjellige opplevelser.

Howard sier at rasismen han opplevde på college var utrolig usjenert og grusom. Han visste at hans professorer ville behandle ham annerledes på grunn av sin hudfarge.

“Jeg hadde aldri opplevd denne typen rasisme, ikke på den måten”, sier Howard. Han visste at han trengte å avslutte ting med Myra om han brydde seg om at hun skulle være lykkelig.

Han visste hvor vanskelig det ville være for Myra å håndtere rasismen og fordommene mot dem. “Hennes lykke var det viktigste for meg,” sa Howard.

Myra tenkte annerledes, men aksepterte Howards avgjørelse. Paret skilte lag og gikk videre med å leve sine liv hver for seg.

Flere år senere, når samfunnet ble mer åpent – og det å ha kjærester i alle verdens farger og fasonger hadde blitt normalt, spurte Myra en felles venn til å sette henne i kontakt med Howard. Hun var klar til å treffe kjæresten fra videregående skole igjen.

Paret møttes i 2013 i en park i byen Columbus. Selv etter mange års fravær, fant de umiddelbart tonen. De tilbrakte mange timer med å ta igjen hva som hadde skjedd i deres liv siden 60-tallet.

Howard og Myra begynte igjen å date, og de visste at dette var noe som var ment å være. “Jeg gikk bort én gang. Jeg hadde ikke tenkt å gå bort igjen,” sier Howard fornøyd.

Den søte paret giftet seg i 2015, begge var i 60-årene. “Vi liker hverandre; vi virkelig nyte hverandres selskap“, sa Howard.

Disse to er nok ment for å ha hverandre – lykke til videre Howard og Myra!

En vakker avslutning på en romanse med en lang pause – DEL denne saken på Facebook!