Siden han ble født, har 4-åringen Jaxton Betschart vært kjempeglad i dyr.

Det har aldri bodd mindre enn tre hunder han har reddet fra dyreherberger i huset med han, og Jaxton har elsket og respektert hver eneste en.

Foreløpig har Jaxtons familie fire hunder og to katter som er reddet fra tilværelsen på dyreherberger, og han har det fantastisk med dem alle.

Foto: FB/ Elyse Betschart

Han er spesielt sammensveiset med hunden sin Geo. Mens Jaxton har kjæledyr av alle raser, personligheter og arter, er hans favoritthund en som familien hans ikke ennå hadde i hus: pitbullterriere.

– I løpet av det siste året har han virkelig blitt klar over hva hans favoritthunderase er, nemlig pitbuller, og han tenker mye på dyreredningsaksjoner, sier Elyse Betschart, Jaxton mor.

– Dyrevelferd er allerede en stor del av livet mitt, fra å adoptere og frivillig arbeid, og så ble det slik at lille Jax skulle bli en (litt mer) overivrig dyrevenn enn meg, forklarer hun.

Foto: FB/ Elyse Betschart

Jaxton har besøkt dyrehjem ved mange anledninger, og liker å kalle dem “Søte fabrikker». Når han og hans mor har ledig tid, liker de å besøke forskjellige krisesentrene i området, slik at Jaxton kan gi litt kjærlighet og oppmerksomhet til alle av hundene og kattene fremdeles venter på å finne sine permanente hjem.

“Han liker å gå til hundene og kattene, og spørre dem hvordan de har det, og å ønske dem lykke til med å finne sin nye familie,” sier Betschart. “Han er veldig bevisst på at folk gir opp sine dyr for mange grunner, og han gjør det til sin oppgave å fortelle hver hund og hver katt han ser at han elsker dem.”

En dag kjørte Betschart rundt med Jaxton da hun bestemte seg for å ta ham med til Charleston Animal Society (CAS), et herberge han aldri hadde vært på før. Der oppdaget Jaxton en pitbull som heter Penelope og ble umiddelbart forelsket.

Foto: FB/ Elyse Betschart

– Jaxton ville adoptere Penelope, en liten flekket pitbull, fordi han elsker flekker i pelsen, og bestemte seg for at han ville kalle henne Spot, sa moren.

Jaxtons far er en Marineinfanterist, så dessverre kan ikke familien adoptere en pitbull – fordi hvis de noen gang må flytte tilbake til basen, er ikke pitbullterriere tillatt der.

Men dyreherberget CAS hadde et program som het ‘Guardian Angel’ (Skytsengel) hvor man kan betale en del av, eller hele, dyrets adopsjonsavgift. Da Jaxtons mor fortalte gutten sin om det, ble han umiddelbart overlykkelig og ivrig etter å delta i programmet.

Foto: FB/ Elyse Betschart

– Når jeg fortalte Jax vi kunne gjøre det, sa han at det var ‘litt mye’, men fortalte meg at han hadde penger hjemme til å betale for Penelope / Spot, sier moren.

– Jeg fortalte ham at jeg ville gjerne ‘låne’ ham resten av pengene til Penelope / Spot, men rett før vi dro fikk Jax øye på Tank, sier moren.

Tank var en annen pitbull ved CAS-senteret som ventet på et hjem, og Jaxton ble umiddelbart forelsket i ham også.

Foto: FB/ Elyse Betschart

Siden Jaxton ikke kunne adoptere Tank eller Penelope, sa hans mor at han kunne sponse ham også. Jaxton gikk stolt ut av hunderommet og fortalte de ansatte at han skulle være sponsor for Penelope og Tank, slik at det ville være gratis å adoptere dem for andre familier.

Personalet tok bilde av gutten og begge hundene, og han ble offisielt deres lille ‘Skytsengel’.

Jaxton er kanskje ung, men han er allerede igang med å gjøre en utrolig forskjell i livene til disse dyrene. Han forstår at alle dyr fortjener kjærlighet og medfølelse.

DEL denne saken om den generøse lille gutten med dine Facebook-venner! Vi kan alle ta i et tak for de firbente!