Hvis du har et barn (eller fem) mellom 6 og 17 år, er du nok ikke fremmed for den såkalte fidget spinner-ståheien.

Det er siste skrik innen leketøy, en trekantet dings som spinner fra midten mellom to av brukerens fingre.

Opprinnelig utviklet for å hjelpe til med mangel på fokus hos barn med ADHD, har den populære leketøyet nå blitt utestengt fra samtlige klasserom over hele Amerika siden den er veldig distraherende.

Men alt er ikke fryd og gammen med leketøyet.

YouTube

Moren heter Tamara Rubin og er på et korstog mot blyforgiftning. Hun er mor til fire, og er ikke så mye opptatt av distraksjonen fra fidget spinnerne så mye som hun er med lekens potensielle helsefare.

Hennes liv ble radikalt endret i 2005 da barna hennes fikk blyforgiftning.

– Min sønn har permanent hjerneskade. Hans visuelle minne er svært begrenset.

– Han har forringet sin evne til å gjøre virkelige hverdagsvalg på grunn av hans visuelle minne og hans evne til å oppfatte ting.

Hun dedikerer nå sin tid til å teste populære produkter for bly og informere andre om stille farer. Ved hjelp av et røntgenfluorescerende spektrometer besluttet Tamara å teste en rekke fidget spinners for deres blysikkerhet.

Hennes funn viste at visse spinnere var blyfrie, men de som bestod av messing eller med LED-lys, viste seg å være annerledes.

Den amerikanske produktsikkerhetskommisjonen sier at leker ikke skal inneholde mer enn 100 deler per million (ppm) bly i bevegelige deler.

YouTube

Blyforgiftning er ikke alltid lett å gjenkjenne eller diagnostisere, og ofte blir det oversett eller feildiagnostisert.

Symptomer som kan oppstå er at pasienten opplever tap av appetitt, ADHD, Hjertesykdom, Høyt blodtrykk, eller Permanent hjerneskade. Virkningene kan også være dødelige, spesielt hos spedbarn og småbarn.

Tamara forklarer:

– Se etter metall som er gult fordi blylagt messing skal bli veldig gul. Og se etter de som er tyngre fordi bly veier mye. Ikke i alle tilfeller, men i noen. Også se etter de som har elektroniske komponenter.

– Med mindre de er kjøpt fra et akkreditert selskap med påviste sikkerhetsstandarder, utgjør det ofte en liten trussel for barna våre fordi de er masseprodusert, uten ansvarlige bestemmelser, noe som gjør dem sannsynlige for å inneholde bly, understreker hun.

Vær varsom med hvilke spinnere du kjøper og DEL denne saken så dine Facebook-venner også er det!

Leaded Fidget Spinners

I found yet another fidget spinner with super high lead! This is the highest lead one yet!
http://www.TamaraRubin.com
http://www.GoFundMe.com/LeadSafeMama
#XRFTesting
#FidgetSpinners
#LeadedFidgets

Posted by MisLEAD: America's Secret Epidemic on Monday, May 29, 2017