Spekkhoggere har alltid vært majestetiske og ekstremt intelligente sammenlignet med mange andre dyrearter.

De kan også snakke sammen ved hjelp av spesielle lydsignaler, noe som gjør at de kan jakte på sel og fisk som et lag.

Spekkhoggeren er også på toppen av matkjeden. Men bare fordi man ikke blir spist av noen, er ikke alltid sjøen et trygt sted for alle.

Dette var om sommeren i 2015, da en spekkhogger satt fast mens den var på jakt etter dagens måltid på kysten i Hartley-bukta i kanadiske British Columbia. Heldigvis ble den oppdaget av noen dyrevenner – de så hva som skjedde og handlet resolutt.

Timene gikk og situasjonen ble stadig mer kritisk siden hun var strandet mellom skarpe steiner. Spekkhoggeren følte frykt, stress og ble sittende fast så ille at hun ikke ville ha overlevd på egenhånd.

Foto: Youtube

Heldigvis hørte en mann hørte lydene hennes og ringte etter hjelp før det var for sent – en gruppe frivillige stormet til for å hjelpe. De la tepper over henne for å beskytte mot solen, og ved hjelp av bøtter og vannslanger kunne de holde henne våt, siden det er svært farlig for henne å tørke ut.

Foto: Youtube

Spekkhoggeren innså også raskt at folk var der for å hjelpe henne.

– Når vi først kom dit, ble hun stresset og vi kunne kjenne at pulsen var veldig høy. Men etter en stund hun roet seg ned, og jeg tror hun visste at vi var der for å hjelpe henne, sier George Fisher.

Foto: Youtube

Dessverre, det var det umulig å flytte hun, fordi hun da ville ha blitt skadet av de skarpe steinene. Det eneste folk kunne gjøre var å prøve å holde henne i live mens de ventet på tidevannet og at hun da ville være i stand til å svømme bort selv.

Til slutt, etter å ha blitt sittende fast i åtte timer kunne hun svømme ut på det åpne hav!

Foto: Youtube

SE den fantastiske redningsaksjonen på video og DEL denne saken på Facebook!