Da Julian Rois Cantu var 13 år gammel, fikk moren brystkreft for andre gang. Moren kjempet mot sykdommen som til slutt resulterte i en dobbel mastektomi, altså kreftforebyggende brystfjerning.

– Diagnosen kom for sent. Min mor mistet begge brystene og nesten livet også, forklarer Julian.

Med moren som inspirasjon, bestemte Julian at verden trengte en bedre måte å oppdage tidlige tegn på brystkreft. Kvinner oppfordres til å regelmessig undersøke brystene sine, men det kan være vanskelig å avgjøre hvilke subtile endringer i kroppen som er symptomer. Det er derfor den meksikanske gutten oppfant en “autoletende BH” – en BH som kan oppdage kreften tidlig og redde millioner av liv. Den innovative BHen inneholder 200 sensorer som kan oppdage tidlige tegn på brystkreft.

BHen er ment å brukes i én time i uken og i løpet av den timen kartlegger sensorene overflaten av brukerens bryst og samler viktig informasjon. Sensorer sporer tekstur, farge, temperatur, og blodstrøm. Denne informasjonen blir overført via Bluetooth til en PC eller en app på en mobiltelefon. Ved å se over disse dataene, kan brukeren se om det har skjedd usunne endringer i brystene.

Foto: Higia

Julians idé fikk han til å etablere sitt eget selskap, Higia Technologies, i en alder av 17. Higias oppgave er å forbedre livene til kvinner og forebygge brystkreft med ny teknologi.

Hans selskap ble nylig tildelt førstepremien fra Global Student Entrepeneurship Awards.

Facebook

Her er en video hvor Julian forteller om produktet sitt. Nå hyller vi denne driftige tenåringen, som jobber for å redde kvinners liv, ved å DELE saken videre på Facebook!