Lokket av varmt vann, ble en flokk spekkhoggere fanget i isen i nærheten av en et kanadisk fiskevær når vannet frøs til over natten.

ABC News melder at landsbyboerne fant omkring et dusin spekkhoggere som desperat prøvde å holde seg i live ved å rikke på seg og puste ut av et hull i isen som var ikke større enn en bil.

Spekkhoggerne er noen av de smarteste dyra i havet, men det var det uvanlig varme vinterværet som trakk flokken inn i Hudson Bay på jakt etter mat. På det meste kan en spekkhogger svømme under vann i 20 minutter på ett enkelt pust – men oksygenet holder bare til havannen kilometers svømmetur. Uten mat og nok pustehull i isen til å lede dem ut av den frosne fjorden ble spekkhoggernes tid å løpe ut.

– Det så ut til at de fikk panikk. Andre ganger var de borte i lengre tid, sannsynligvis på jakt etter et annet hull i isen, som de ikke greide å finne, sa Ordfører Peter Inukpuk til BBC.

Foto: YouTube

Så snart den iskalde luften kom inn og frøs fjorden, skiftet vinden og lagde en ni kilometer lang passasje som førte spekkhoggerne tilbake til åpent farvann.

– Dette er gode nyheter, sa fylkesmann Johnny Williams.

– To menn ble sendt til sjekke på hvalene og de fant at en passasje hadde blitt åpnet i isen, hele veien til det åpne hav.

Williams fortalte også at landsbybeboerne feiret spekkhoggernes flukt etter dager med å ha bekymret seg for deres skjebne. Landsbyboerne hadde kontaktet myndighetene for å hjelpe de strandede dyra, men myndighetene var redde for en isbryter ville skremme dem fra vettet, og redningshelikopter ble for dyrt og risikabelt.

Se ut den utrolige opptakene hvor en av spekkhoggerne desperat prøver å holde seg i live i den frosne fjorden.

DEL den fantastiske innsatsen på Facebook for å hylle lokalbefolkningen!