Da Arne Helle (54) var ferdig på jobb i Fjaler kommune i Sogn og Fjordane og gikk til bilen, fikk han seg en overraskelse. Han så at det lå en lapp i frontruta – men det var ingen parkeringsbot.

Arve plukket opp lappen, og så at det var noen som hadde bulket bilen hans og lagt igjen nummeret sitt. Til Dagbladet sier Helle at det ikke var store skadene, og Arve satte seg i bilen for å kjøre avgårde.

Men da han skulle til og kjøre avgårde, kom plutselig en mann i 80-årene løpende ut mot Helle.

– Han hadde satt seg på en kafé med god utsikt til parkeringsplassen, slik at han kunne se når jeg kom. Han hadde nemlig så dårlig samvittighet for det han hadde gjort, sier Helle til Tv2.no

Under bildet han la ut på Faceook, skriver Arve Helle følgende;

«Sjølv om det er kjedeleg å få ein skade på bilen så blei det nesten til ein opptur då eg oppdaga at det var ei usedvanleg samvitsfull sjel som hadde gjort det.

Då eg kom bort til bilen etter jobb i Førde i dag fann eg denne lappen. Eg sette meg inn i bilen og skulle til å køyre då det kom ein eldre kar gåande mot bilen.

Det viste seg å vere «syndaren» sjølv.

Han var frykteleg lei seg og hadde ikkje klart å køyre vidare sjølv om han la att lappen, men hadde i staden sett seg inn på ein kafé med utsikt til bilen for å sjå om eigaren kom.

Vi hadde ein hyggeleg prat og heldigvis er ikkje det noko store skade, så dette ordnar seg utan altfor store kostnadar.

Ein stor applaus til den samvitsfulle og hyggelege eldre førdianaren som viste med ord og handling at ærlege sjeler framleis finns!»

Etter at bildet ble lagt ut, har ikke responsen latt vente på seg. Bildet blir nå delt i rekordfart, og både TV2 og Dagbladet har omtalt saken.

Selv tror Helle at grunnen til at innlegget har blitt så populært, er fordi folk har opplevd det motsatte – nemlig at folk stikker av.

Del gjerne videre!