Hvem elsker vel ikke en saftig, grillet burger? Å få til den perfekte møre burgeren, som er godt grillet på utsiden men fortsatt rosa på innsiden, er alltid vanskelig.

Heldigvis finnes det noen råd som gjør det hele mye enklere. Her er fem metoder som garanterer deg en saftig og perfekt burger i sommer!

Is
Tro det eller ei – en isbit er et velkjent triks blant kokker. Legg en isbit midt på burgeren når du steker den ene siden. Dette vil gjøre den saftigere, og forhindre at kjøttet blir gjennomstekt i midten.

Forskjellige varmesoner
Overstekt kjøtt, er det få som liker. En løsning på problemet er å dele grillen inn i flere soner. Ha en varm sone, hvor du gir kjøttet farge, og en mindre varm sone hvor du steker kjøttet ferdig. På denne måten får du både en fin stekeskorpe, samtidig som du ikke svir eller oversteker kjøttet.

Saltvannslake for fisk
Om du har problemer med at fisken faller fra hverandre når du griller den, finnes det en enkel løsning på problemet. Legg fisken i en saltvannslake i omtrent ti minutter, før du griller den. Da holder den seg sammen.

Eplejuice
Hvis du vil ha mørere og mer smakfullt kjøtt, kan du prøve eplejuice i stedet for den tradisjonelle grill-sausen. Ha litt eplejuice i en sprayflaske, og spray kjøttet under grillingen.

Forhåndsstek maten
Om du skal ha en stor grillfest med mange venner, blir det fort en stressende affære å stå og grille alt kjøttet. Det er vanskelig å passe på at alt blir perfekt stekt, og lett å gjøre feil. Da kan det være lurt å forhåndsgrille en del av maten – men ikke til den er helt ferdig. Da trenger du bare å varme opp maten etterhvert som gjestene kommer.

Her er en video med seks ekspert-tips – DEL de med dine venner på Facebook!