RemedyDaily anbefaler at du drikker seks til åtte glass vann eller en annen væske hver dag. Det kan høres ut som mye, men du mister også mye vann hver dag. Du svetter, går på do og mister til og med væske når du puster og snakker.

Kroppen av vann for å fungere skikkelig. Så når du ikke får nok av det, er sjansen stor for at du kommer til å få ulike symptomer.

Nedenfor har vi listet opp noen av de vanligste symptomene på at du ikke får nok vann. Hvis noen av disse høres kjent ut, må du begynne å drikke mer vann i hverdagen.

1. Munnen er tørr
Selv om dette kan virke innlysende, er det mange ganger vi ignorerer dette symptomet og fortsette videre med dagen vår. Noen ganger erstattes vann med brus eller sportsdrikk. Når munnen blir tørr, gå alltid for vannet først – det er hva kroppen din trenger nå.

2. Huden din er tørr
Hvis du ikke vet det ennå er huden din ditt største organ. Så hvis du ikke tar vare på resten av kroppen din – ved å ikke drikke nok vann for eksempel, kommer det til å vises i huden din.

3. Du har tørre øyne
OK, nå som du forstår at når du ikke drikker nok, vil det begynne å påvirke andre deler av kroppen din – inkludert øynene. Tenk på den siste bakrusen du holdt ut med. Du har sannsynligvis våknet ikke bare med tørste og hodepine, men øynene ble trolig tørre og røde også. Det er fordi alkohol dehydrerer deg.

4. Urinen din er mørk i fargen
Når du drikker nok vann, bør urinen være lys gul eller klar. Hvis det er mørkere enn det, kan det være et tegn på at du ikke får nok vann.

5. Du er forstoppet
Hvis du er forstoppet eller avføringen er alt for hard kan også dette være et tegn på at du ikke får nok vann. Hvis du drikker vann regelmessig bør du ha regelmessig avføring og avføringen skal være myk som sjokoladekake.

6. Du opplever leddsmerter
Leddene består av 80 prosent vann. Så hvis du ikke får nok vann i hverdagen, er sjansen stor for at du kan ha ømme ledd.

7. Du har sultesmerter
Noen ganger er disse sultesmertene faktisk et signal fra kroppen din om å drikke mer. Dette merkelige fenomenet er når kroppen gir blandede signaler når den ikke har fått nok vann. Så neste gang du får en sultesmerter, drikk et stort glass med vann først og se hvordan du føler deg.

8. Du blir syk lenger
Hvis du begynner å innse når du blir syk at sykdommen varer lenger enn vanlig, kan det være fordi du ikke er ordentlig hydrert. Alt vannet du drikker hjelper til med å skylle ut giftstoffer og andre avfallsstoffer. Det er derfor legene ber deg å få rikelig med væske når du er syk. Så, lytt til dem og drikk mye vann når du er syk og også som et forebyggende tiltak.

9. Svimmelhet
Svimmelhet kan ha mange årsaker, men dehydrering kan være en av dem. Hvis du har gått forbi et visst punkt i tørsten og innser at du føler deg svimmel, kan det være fordi du ikke får nok vann. Hvis du etter en treningsøkt eller å ha vært i solen begynner å føle deg svimmel, prøv å drikke vann.

10. Du føler deg utmattet
Hvis du føler generell tretthet, kan det være at kroppen din rett og slett ikke har nok vann til å holde seg i gang. Drikker du nok vann kan du hindre følelsen av tretthet.

Det er også viktig å merke seg at dehydrering kan føre til at noen mer alvorlige symptomer, som for eksempel:
– Ekstrem tørste
– Mindre hyppig vannlating
– Mørk urin
– Trøtthet
– Svimmelhet
– Forvirring

Kilde/forsidebilde: RemedyDaily

Drikk vann og DEL saken på facebook!