Tips til minnerike opplevelser i sommer


De fleste av oss fantaserer hele vinteren om hva neste sommer skal bringe med seg av opplevelser. Allikevel har tiden en tendens til å gå fra oss, og sommerdagene fyker av gårde uten mål og mening. Derfor kan det lønne seg å planlegge sommeren før den faktisk dukker opp – i hvert fall om du vil ha så mye som mulig ut av ferien og de solfylte dagene.

Dra på bobiltur

Aldri før har flere nordmenn tatt til norske veier for gode ferieopplevelser, og det er forståelig. Norges land er fullt av flotte naturopplevelser, og nesten uansett hvor du tar turen, venter bortgjemte strender, høye fjell og majestetiske fjorder på deg. De mest spektakulære opplevelsene får du på Senja og i Lofoten i Nord-Norge, og så klart vest i landet, der Sognefjorden, Prekestolen og Loen venter.

Leier du en bobil for anledningen, har du dessuten friheten til å reise hvor og når du vil. Du er ikke avhengig av hotell eller hytte, og bagasjen er til enhver tid med deg i bilen. Matlagingen foregår direkte i bilen, og avhengig av standarden og størrelsen du vil ha, kan du få soveplass til opptil åtte personer, toalett og dusj, kjøleskap og alt du trenger for en behagelig ferietur.


Foto: Pixabay

Få med deg fotball-EM

Til sommeren går endelig fotball-EM av stabelen, ett år forsinket. Derfor er forventningene til arrangementet store, og turneringen er blant årets desidert største høydepunkter både for fotballinteresserte og de som liker festligheter. Har du glemt hvordan de europeiske lagene gjorde det i kvalifiseringen, kan du sjekke ut denne siden og deres tipping resultater samt nyheter om fotball-EM og fotballverden generelt. Her får du også et raskt overblikk over oddsen til lagene som skal ut i aksjon.

Norges landslag klarte dessverre ikke å kvalifisere seg, men du kan følge våre skandinaviske naboer både i øst og sør. At de vinner er dog ikke svært sannsynlig. England og Frankrike er favoritter blant ekspertene – begge land med odds på 6.00 for seier.

Foto: Pixabay

Slå deg løs på musikkfestivaler

Sommeren er høytid for festivaler. De mest populære musikkfestivalene her til lands inkluderer Øya-festivalen – en evig klassiker som samler både den yngre generasjon så vel som de eldre musikkglade. Artister som tidligere har fremført her inkluderer Tame Impala, Karpe, Arctic Monkeys, Ane Brun, Røyksopp, Lana Del Rey, The Cure og mange, mange flere. Med andre ord er musikken variert og sjangrene mange.

Foretrekker du mer spesifikke musikksjangre eller -opplevelser, er Vinjerock å anbefale. Her får du ikke bare god musikk – du får en naturopplevelse du aldri har sett maken til. Festivalen finner nemlig sted i høyden – 1060 meter over havet – i Jotunheimen, og dette legger grunnlaget for å skape helt unike sommerminner.

Nyt godværet

Sommeren i Norge er kort, og før du vet ordet av det, er den nok en gang historie. Derfor er det aller viktigste du kan gjøre å komme deg ut, nyte sola og alt som følger med. Benytt enhver mulighet til å invitere venner eller familie på stranda, til grilling eller til late kvelder i sola. Det vil du sette pris på når vinteren og sprengkulda nok en gang tar over.
HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->