8 tips du bør vite om før du plasserer et bet


Det er spennende å skulle plassere sin første innsats på betting, men det er en del fallgruver du bør unngå. Derfor har vi samlet noen av våre beste tips for deg som ikke har spilt så mye tidligere. Det kan absolutt være at du kjenner til noen av disse fra før, men noen vil nok også være nye. Her er det viktig å huske at ingen spiller er perfekte fra start, men dersom du følger disse – kan du i det minste redusere faren for at du snubler i de vanligste feilene.

Videre bør du ta hensyn til at det finnes en rekke ulike operatører som tilbyr norsk odds, så du må ta høyde for at spillopplevelsen kan være litt avvikende hos de ulike selskapene. Når det er sagt gir vi deg åtte tips vi anbefaler at du tar til deg før du skal plassere din første innsats!

1. Forstå spillet

Det første du bør forsikre deg om er at du faktisk forstår spillet. Det hjelper ikke med tips og triks dersom du egentlig ikke skjønner hva som foregår ute på banen. Mange nye spillere lar seg friste av høy odds på noen typer idrett, men om du ikke har en god forståelse av spillet, kan du ikke vurdere hvorvidt dette er en risiko verdt å ta eller ei. Nye spillere gjør derfor lurt i å holde seg til de spillene de kjenner fra før, og heller lære seg nye spill over tid slik at de kan mestre det best mulig.


2. Sett et budsjett

Videre bør du ha kontroll på pengene fra første stund. Du trenger på ingen måte lage et komplisert og omfattende budsjett, men ta et regneark eller notisbok. Her kan du skrive ned hvor mye du starter med – hvilke innsatser du legger inn, samt hvilke gevinster eller tap du har tatt. På denne måten vil du alltid se hvordan det går med spillingen og eventuelt kunne gjøre tilpasninger av strategien din dersom dette trengs.

3. Spilleres feilslutning

Dette er kanskje et begrep som er ukjent for noen, men det er en overtro om at noe skjer oftere innenfor ulike perioder enn andre. Når det kommer til gambling og odds er det viktig å huske at alle hendelser er individuelle og et tidligere utfall ikke trenger bety noe for fremtidige utfall.

4. Forstå odds og utbetalinger

Ulike bookies kan bruke forskjellige formater på odds og utbetaling, noe det er viktig at du setter deg inn i før du spiller. På denne måten kan du lettere tilpasse innsatsen din, samt sørge for at du får det du skal utbetale. De fleste aktører som tilbyr spill i Norge har det samme standardoppsettet, men om du spiller på internasjonale sider kan det endre seg. For eksempel har engelske bookies ofte en egen standard som skiller seg fra mange andre europeiske land.

5. Unngå betting på favorittlaget ditt

Når favorittene går til kamp kan det ofte være lett å la seg rive med. Derfor pleier vi å ha en tommelfingerregel om at man ikke skal plassere best på favorittlaget sitt. Dette henger sammen med at man ofte kan være litt for optimistisk og følelsesmessig involvert i kampen. Da er det lett å bryte sine vanlige “regler” og slenge inn en ekstra stor innsats. Pass på at du har dette i bakhodet dersom du har til hensikt å spille på favorittene dine ofte.

6. Bruk bonuser og kampanjer

Erfarne spillere vil ofte påpeke viktigheten av å nyttiggjøre seg av de bonuser og kampanjer som finnes på markedet. Imidlertid er det viktig at man også setter seg godt inn i hvilke regler og krav som stilles for disse bonusene. Som ny spiller bør du derfor lære deg hvordan du kan sammenligne ulike bonuser før du takker ja til et tilbud om bonus.

7. Start smått

Ingenting er mer spennende enn å høste en stor gevinst, men det er lurt å starte smått på odds. Sett små gevinster som du enkelt kan tape uten at det blir krise og skru heller opp beløpet du spiller for etterhvert som du blir bedre kjent med hvordan de ulike spillene fungerer. På denne måten kan du tilpasse innsatsen til ferdighetene på en strategisk måte.Oppsummering

Det er spennende å plassere sin første innsats, men det er viktig å unngå de vanligste fallgruvene. Derfor har vi samlet noen av våre beste tips for deg som skal komme i gang med odds. Videre er det greit å merke seg at det kan være greit å ta det litt sakte i starten og heller skru opp når du blir mer kjent med de ulike spillene og mulighetene som finnes.


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->