Ti fantastiske triks for å rengjøre bilen før sommeren!


Uansett hvor hardt du prøver å holde den ren, blir til slutt bilen skitten. Om det er flekker, smuler eller du bare massevis av støv og pollen – en skitten bil er uunngåelig.

Det finnes en million bilrengjøringsprodukter der ute, men problemet er at de er fylt med en rekke kjemikalier. Hvis du er ute etter å gi bilen en god vårrengjøring er dette den ultimate listen med tips for deg.

Og det beste er at du allerede har det meste av disse tingene liggende i huset!

1. Naturlig tepperens
Bli kvitt alle de mørke, skitne og sølete flekkene på seter og matter med dette naturlige løsningsmiddelet. Bland hvit eddik og natron sammen for å lage en tepperensmikstur, så pusser du det rett innpå problemområdet med en tannbørste. La det tørke helt og fjern det med støvsuger. Bilen vil se ut som ny!

Foto: Hometips


2. Bruk en billig børste eller pensel til å tørke støv med
For å komme inn til ventilene og alle knottene, bruk en liten børste eller pensel. For å holde alt ekstra rent, følger bruk støvsuger ved siden av for å suge opp alt støvet som børstes løs.

3. Olivenolje for å pleie og polere skinn på dashbordet
Ikke bruk de giftige sprøytemidlene eller våtserviettene fra bensinstasjonen for å rengjøre dashbordet. For at skinn skal se skinnende blankt og nytt ut er alt du trenger en klut og litt olivenolje.

4. Spray flaske med vann og nal for å fjerne dyrehår
Fyll opp sprayflasken og spray setene. Deretter, med en nal akkurat som den du ville brukt i dusjen, dra langs setene. Du vil med en gang se alt dyrehåret bli dratt av stoffet.

5. Naturlig bilrens
Glem de giftige luftrenserne og Wunderbaumen! Bland heller natron og eteriske oljer i en krukke med hull i toppen for å fjerne lukt fra bilen og få den frisk. Alt du trenger å gjøre er å plassere den i koppholderen og kjenne lufta bli frisk og velduftende mens du er i farta!

6. Stripeløse vindusviskere
Tørk vindusviskerne med møbelrens og det vil hindre at de smører striper på frontruta og flekker seg.

7. Eddik og avis for strekfrie vinduer
Hvis stripene først er smørt på, fyll en sprayflaske med eddik, la det sitte i noen minutter og tørk det hele av med avispapir. Det høres sprøtt ut, men det kommer til å fjerne seg utrolig lett og ruta blir så klar at du vil tvile på at den i det hele tatt er der!

8. Skinnende hjulkapsler
Bland like deler vann og eddik og sett det i en sprayflaske. Spray over hjulkapslene og tørk den ned med ei fille for superblanke hjul!9. Gummirens til hjulene
Bland litt natron og vann sammen, gni det over gummien på hjulene med en børste, og skyll den av for å få hjul som ser ut som de har nettopp rullet ut av butikken.

10. Organisk bilvask
Ikke betal for en bilvask som skyller bilen med kjemikalier. Bruk den naturlig flytende håndsåpe som er fremstilt fra planteoljer, og blande det med litt vann. Skum til bilen, vask, skyll og du er klar for sommerens bilturer.

DEL disse nyttige tipsene på Facebook!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->