Tannlegen kikker inn i munnen til en pasient – synet gjør ham forferdet


Tannlegen Howard Farran er kjent verden over for sine foredrag og bøker. Han har startet Dentaltown.com, som er et samfunn for tannleger fra hele verden.

Han har sett det meste som finnes der ute når det kommer til tannproblemer, og deler ofte bilder på sin Facebookside. Det siste bildet han delte, har ikke noe å gjøre med pasientens tenner – men det viser et stort hull i ganen på grunn av pasientens kokainmisbruk.

Vi advarer mot bilder enkelte kan finne støtende!

Providr


Bildet viser et skrekkeksempel på noe som er ganske vanlig hos kokainmisbrukere, i tillegg til at veggen mellom neseborene blir borte. Dette er et ekstremt tilfelle, noen ganger er hullene mye mindre.

Kokain gir lavere blodsirkulasjon, spesielt i ganen, som gir oksygenmangel. Dette gjør at vevet dør sakte, og til slutt ender man ofte med et hull i ganen. Mange pasienter går ikke til legen på grunn av at de er redde for at deres rusmisbruk vil bli oppdaget.

Selv om dette ikke er livstruende, kan det føre til mange problemer. For eksempel å drikke flytende væske – når man har et hull i ganen kan væsken plutselig komme ut gjennom nesen.

Hos personer som slutter å bruke rusmiddelet, vil ikke ganen gro igjen av seg selv. De må opereres. Mat og bakterier kan passere gjennom hullet og forårsake problemer.

For Dr. Farran som deler bildet, handler det om å spre oppmerksomhet.Ved å spre bilder som dette, håper han at folk tenker seg om to ganger før de begynner å ruse seg.

ProvidrDel gjerne saken videre med dine venner på Facebook!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->