Sykepleiern vil at alle med iPhone skal gjøre dette – det kan redde livet ditt.


De aller fleste har i dag en smarttelefon, og iPhone er et populært alternativ her i Norge.

Selv om iPhone har vært populært helt siden den kom ut, er det én funksjon jeg ikke var klar over, som kan vise seg å være svært nyttig – og faktisk redde liv. En sykepleier delte bilder av dette trikset på Facebook og oppfordret alle til å gjøre det med sin telefon – og siden den gang har bildene hun la ut blitt delt mer enn 160 000 ganger!

Vi har her laget en guide på norsk, som viser deg hvordan du legger inn vital informasjon om deg selv, dersom uhellet skulle være ute. Om du følger denne guiden vil legepersonell kunne hente ut data fra telefonen din, slik som blodtype, allergier og andre opplysninger.

Om uhellet skulle være ute, og du for eksempel blir fraktet til sykehuset bevisstløs uten noen identifikasjon, kan dette trikset faktisk redde liv.


Dette skriver sykepleieren som først delte bildene;

«Jeg jobber på et sykehus og ser hele tiden pasienter som kommer på akutten uten at vi vet noe om hvem de er, hvem deres nærmeste er eller deres medisinske historie. Og telefonene deres er låst!

Mange vet ikke at de kan sette opp noe som heter «Medisinsk ID» på sin telefon, om de har appen «Helse» (som er gratis på iPhone). Jeg var ikek klar over dette selv, før jeg selv fikk meg iPhone.»

Å sette opp Helse-appen tar bare et lite minutt, og den ligger mest sannsynlig allerede installert på telefonen din.

Slik gjør du:

– Søk etter appen «Helse» på din iPhone
– Åpne appen, og trykk på «Nødinfo», nederst i høyre hjørne
– Trykk på «Angi nødinfo»

– Huk av «Vis på låst skjerm»
– Fyll inn dine data – for eksempel allergier, blodtype og annen relevant informasjonNå vil det dukke opp en ny mulighet når skjermen din er låst. Om du trykker på «Nødsituasjon» på låseskjermen, vil du få opp valget «Nødinfo». Om du trykker på det, vil du se hvilken informasjon du har valgt å dele.

Denne lille trikset kan redde liv – og de færreste vet om det fra før. Jeg oppdaterte telefonen min umiddelbart selv, da jeg fant ut av det.

Gjør det du også, og ikke glem å DELE denne saken så vennene dine også er trygge!

HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->