Tre tenåringenr skjøt pappasvanen med luftgevær – tilbake satt svanemor og syv egg.


På lørdag fikk en mann ved navn John øye på tre tenåringsgutter i en båt ved Löknäsviken i Sverige. Til lokalavisen Mitt i Värmdö sier John at han sa at de tre guttene nærmet seg en flokk svaner.

– Jeg var ute på en øy og arbeidet, og var et lite stykke fra dem. Men det kunne se ut som om en av guttene tok frem et gevær.

Deretter hørte John flere skudd. Han gikk ut i båten sin, og kjørte bort til guttene. Da han kom frem, tok han fra dem båtnøkkelen, ringte politiet og sørget for at de ikke dro derfra før politiet dukket opp.

I Sverige har saken fått stor oppmerksomhet, og en organisasjon ved navn Stockholms Vildfågel Rehab har lagt ut et bilde av den svane-enka på Facebook. Guttenes handlinger har satt sinnene i kok hos mennesker fra hele verden.


Selv skriver organisasjonen følgende på Facebook;

«Denne svanen ble tidligere i dag enke. I følge vitne ble pappasvanen skutt flere ganger av tre 15-år gamle ungdommer. Svanen måtte avlives som følge av skadene. Heldigvis grep et modig vitne inn, holdt igjen ungdommene og tilkalte politiet.

Ungdommene ble pågrepet av politiet og det er nå startet en undersøkelse. Stockholms Vildfågel Rehab ble tilkalt, og vi kunne sammen med vitnet og politiet konstatere at boplassen til svanene inneholdt syv egg. Forhåpentligvis kan hunnen få ruge i fred, og føde ungene på egenhånd. Vi krysser fingrene for at dette går bra og at ungdommene blir stilt ansvarlig for handlingen sin.

Takk til politiet og den modige mannen som tok affære ovenfor ungdommene!»


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->