I følge forskere, vil et besøk til stranden ha følgende effekt på hjernen din.


Vi vet alle at å tilbringe tid utendørs er bra for deg både fysisk og mentalt, men fordelene med å bruke tid spesifikt på stranden har nettopp blitt avslørt i en ny vitenskapelig studie.

Den utrolige følelsen av fred og ro du opplever på stranden byr på en kombinasjon av beroligende lukt, lys og lyd fra vannet. Dette er nok til å få deg til å føle seg vel, nesten i en transelignende, hypnotisk måte.

Når du oppdager hvor avslappet du føler på stranden, er det ikke bare alt oppi hodet. Vitenskapen sier at det er en endring i måten hjernen din reagerer på omgivelsene slik at du føler glad, avslappet og lader batteriene.

Her er fire avslappende funn vitenskapsfolkene avdekket i sin studie.


Stranden reduserer stress.

Vann er naturens kur til livets stressfaktorer. Den er full av naturlig forekommende positive ioner som er kjent for å ha muligheten til å få deg til å føle seg vel. Så enten du hopper uti for en svømmetur eller bare dypper tærne i vannet, er du sikker på å oppleve en følelse av velvære. Det er en umiddelbar stemning vi alle har bruk for fra tid til annen!

Stranden øker din kreativitet.

Følelsen av at du hindres i å ha et kreativt tankesett? Vel, forskere tror nå at løsningen på dette er stranden. Å være der tillater deg å tømme hodet og tilnærme deg problemer eller prosjekter på en mer kreativ måte. Litt som meditasjon, utløser stranden en følelse av ro som lar deg finjustere alt annet i tankene og reflektere over hva det er du virkelig ønsker å fokusere på.

Å gå til stranden kan bidra til å redusere følelser fra depresjon.

Som effekten stranden har på følelsen av stress og kreative hindere, gir stranden også noen lettelser i negative følelser og depresjon. Den hypnotiske lyden av bølgene i kombinasjon med synet og luktene av stranden kan sette deg inn i en meditativ tilstand. I tur, kan du tømme tankene og reflektere over livet på en sikker plass vekk fra kaoset i det daglige liv.

Tid på stranden vil endre ditt perspektiv på livet.

Og det perspektivet kommer til å endre seg til det bedre! Naturen generelt har alltid vært en faktor i et friskere, lykkeligere liv, men stranden er særdeles bra for sjelen.

Hva venter du på? DEL saken på Facebook og løp til stranden!

Kilde: Earthables


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->