Bananer er proppfulle av både energi og næring – men mange synes bananer er en litt «kjedelig» frukt. Men etter å ha lest dette, vil du nok få et nytt syn på denne gule, eksotiske frukten!

Bananer er supermat, fulle av næringsstoffer, vitaminer, fiber og fruktsukker. Her er noen av tingene bananer kan hjelpe mot, om de blir en naturlig del av kostholdet ditt.

1. Halsbrann
Bananer kan lindre både sure oppstøt og halsbrann. Bananer reduserer nemlig magesyrenivåene i magesekken, i tillegg til å hjelpe fordøyelsen din.

2. Blodtrykket
Bananer har et lavt innhold av natrium, og et høyt innhold av kalium. Dette gjør at hjertet ditt liker dem veldig godt. Ta deg en banan neste gang du føler deg litt sulten!

3. Mer energi
Om du er aktiv, er bananer et perfekt mellommåltid. De er mettende, og inneholder mye energi – som vi få deg til å holde ut lenger.

4. Mot depresjon
Bananer inneholder aminosyren tryptofan. Denne omdannes til serotonin i kroppen, som får deg til å føle deg avslappet, lykkelig og i bedre humør. Serotonin blir i dag brukt i mange medisiner mot depresjon.

5. Nerver og stress
Bananer regulerer blodsukkeret, og inneholder mye B-vitaminer – noe som beroliger nervesystemet og lar kroppen slappe av, og får deg i bedre humør.

Se en informasjonsvideo med enda flere tips her – og DEL den gjerne med dine venner, så de får med seg disse tipsene!