Spis 6 fedd bakt hvitløk og du vil bli overrasket over hva det gjør med kroppen din de neste timene.


At hvitløk er sunt, er ingen nyhet. Men at kroppen kan merke effekten av hvitløken etter bare noen timer, er nytt for meg!

Hvitløk har blitt brukt av mennesker i mange århundrer, og hatt mange bruksområder. På midten av 1300-tallet ble hvitløk brukt mye i England, til alt fra tannverk til forstoppelse. I dag er hvitløk blant annet kjent for ingrediensen allicin, som har antibakterielle effekter.

Pixabay

Det beste av alt, er at helsefordelene kan komme innen et døgn, i følge Dailyhealthpost. Om du spiser 6 bakte hvitløksfedd, vil dette skje med kroppen din de neste timene:


1. time: Magen din vil fordøye hvitløken, og bli til næring for kroppen din.

Pixabay

2. – 4. time: Kroppen kjenner igjen antioksidantene i hvitløken, og begynner å bekjempe frie radikaler og kreftceller. For høyt nivå av frie radikaler i kroppen kan i følge forskning.no skade cellene våre.

4. – 6. time: Kroppens metabolisme tar fart, og hvitløken hjelper kroppen med å kvitte seg med overflødig væske og brenne fett.

6. – 7. time: Hvitløkens antibakterielle egenskaper begynner å virke i kroppen din.

6. – 10. time: På dette tidspunktet vil næringsstoffene i hvitløken ha nådd cellene i kroppen din, og vil beskytte kroppen din mot oxidasjon.

10. – 24. time: Nå vil hvitløkens effekter virkelig begynne å virke på kroppen – blant annet følgende:
– Sterkere immunforsvar (kilde)
– Økt benstyrke (kilde)
– Lavere nivåer av tungmetaller i kroppen (kilde)
– Lavere blodtrykk (kilde)
– Mer energi (kilde)
– Økt utholdenhet (kilde)
– Økt sexlyst (kilde)

Det er også viktig å få i seg nok vann og sunn mat underveis. Unngå prosessert mat, rødt kjøtt og raffinert sukker.Å bake hvitløk er enkelt; forvarm ovnen til 200 grader. Fjern de ytre lagene på hvitløken, og skjær av litt av toppen. Pakk i litt folie, med toppen opp, og ha på litt olivenolje. Bak i 30-35 minutter, eller til hvitløken er helt myk. Vent til den er avkjølt, og klem ut innmaten i feddene.

Dette høres nesten for godt ut til å være sant, men det skader ikke å prøve! Hvitløk er godt for deg uansett.

DEL gjerne dette videre, slik at flere får det med seg!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->