At hvitløk er sunt, er ingen nyhet. Men at kroppen kan merke effekten av hvitløken etter bare noen timer, er nytt for meg!

Hvitløk har blitt brukt av mennesker i mange århundrer, og hatt mange bruksområder. På midten av 1300-tallet ble hvitløk brukt mye i England, til alt fra tannverk til forstoppelse. I dag er hvitløk blant annet kjent for ingrediensen allicin, som har antibakterielle effekter.

Pixabay

Det beste av alt, er at helsefordelene kan komme innen et døgn, i følge Dailyhealthpost. Om du spiser 6 bakte hvitløksfedd, vil dette skje med kroppen din de neste timene:

1. time: Magen din vil fordøye hvitløken, og bli til næring for kroppen din.

Pixabay

2. – 4. time: Kroppen kjenner igjen antioksidantene i hvitløken, og begynner å bekjempe frie radikaler og kreftceller. For høyt nivå av frie radikaler i kroppen kan i følge forskning.no skade cellene våre.

4. – 6. time: Kroppens metabolisme tar fart, og hvitløken hjelper kroppen med å kvitte seg med overflødig væske og brenne fett.

6. – 7. time: Hvitløkens antibakterielle egenskaper begynner å virke i kroppen din.

6. – 10. time: På dette tidspunktet vil næringsstoffene i hvitløken ha nådd cellene i kroppen din, og vil beskytte kroppen din mot oxidasjon.

10. – 24. time: Nå vil hvitløkens effekter virkelig begynne å virke på kroppen – blant annet følgende:
– Sterkere immunforsvar (kilde)
– Økt benstyrke (kilde)
– Lavere nivåer av tungmetaller i kroppen (kilde)
– Lavere blodtrykk (kilde)
– Mer energi (kilde)
– Økt utholdenhet (kilde)
– Økt sexlyst (kilde)

Det er også viktig å få i seg nok vann og sunn mat underveis. Unngå prosessert mat, rødt kjøtt og raffinert sukker.

Å bake hvitløk er enkelt; forvarm ovnen til 200 grader. Fjern de ytre lagene på hvitløken, og skjær av litt av toppen. Pakk i litt folie, med toppen opp, og ha på litt olivenolje. Bak i 30-35 minutter, eller til hvitløken er helt myk. Vent til den er avkjølt, og klem ut innmaten i feddene.

Dette høres nesten for godt ut til å være sant, men det skader ikke å prøve! Hvitløk er godt for deg uansett.

DEL gjerne dette videre, slik at flere får det med seg!