Sony viser ny kontroller til Playstation 5


I følge planene lanserer Sony sin nye Playstation 5 i løpet av høsten, men allerede nå har vi fått en smakebit, da bilder av den nye kontrolleren ble sluppet i april.

Sony sier at kontrolleren, som er døpt DualSense, for tiden gjennomgår den siste designmessige finpussen. Og hvis du allerede er i besittelse av en DualShock 4-kontroller, og synes denne funker fint, behøver du ikke å være nervøs.

– DualSense beholder de fleste av egenskapene til DualShock 4, men samtidig tilføyer vi nye funksjonaliteter og forbedrer designet, skriver Sony i en pressemelding.

Meldingen og de første bildene gleder helt sikkert lidenskapelige Playsation-spillere, og kanskje vil den nye kontrolleren også heve nivået på de mange FIFA-spillere der ute. eSoccer-turneringene blitt stadig mer populære, og det er til og med et stort utvalg av virtuelle kamper å velge mellom for deg som spiller på oddsen. Her ser vi at FIFA-spillene nå har kastet seg på den populære e-sportsbølgen som CS:GO, LoL og andre lignende spill har satt i gang. Flere steder blir det også arrangert FIFA-kamper på Playstation mellom rivaliserende klubber og spillere. Og fra deltakerne å dømme kan det virke som om mange av de største fotballstjernene også bruker tid med konsoller i hendene.


Kilde: Unsplash

– Det er vår klare forventning at de nye funksjonene, i kombinasjon med PS5s Tempest 3D-lydteknologi, virkelig vil levere en dypere og mer intens form for innlevelse og spillopplevelse for spillerne, hevder Sony.

Samtidig tar den nye DualSense-kontrolleren i bruk haptisk vibrering.

– Gjennom diskusjoner og evalueringer med utviklere ble vi enige om at det ikke har vært stort nok fokus på de aller fineste følelsene i mange av spillene. Dette har vi nå endret og forbedret med den nye kontrolleren, skriver Sony videre.

Haptisk betyr «sanseinntrykk gjennom huden» og innebærer at vibreringen i den nye PS5-kontrolleren kommer til å gi brukerne en enda bedre spillopplevelse. Det er blant annet lagt til enda kraftigere vibrering som for eksempel vil kunne merkes når du kjører gjennom gjørme i forskjellige bilspill.

Sony har også integrert adaptive triggere i L2- og R2-knappene (befinner seg fremdeles på «toppen» av kontrolleren), noe som innebærer at du kommer enda tettere på handlingene dine i forskjellige spill, eksempelvis hvis du spenner buen før et velplassert pileskudd.

Du kan se en video av den nye kontrolleren nedenfor.DualSense har også innebygget mikrofon, hvilket betyr at du ikke lenger er avhengig av et headset for å kommunisere med andre når du spiller online.

Andre nyheter i Sonys nye kontroller:

  • Interaktivt lys flyttet til fronten av kontrolleren.
  • Oppladbart batteri betyr en lettere kontroller.
  • «Dele-knappen» er fjernet til fordel for en ny «skape-knapp».

Med de nye funksjonene tatt i betraktning har også design-teamet jobbet hardt for å skape en estetisk kontroller. Den noe mer «klumpete» PS-kontrolleren som vi tidligere har sett blir nå erstattet av en avrundet og elegant kontroller som er laget for å ligge perfekt i hendene til spillere.

DualSense lanseres sammen med den nye PlayStation 5. Det foreligger enda ikke en bestemt dato for når denne slippes på markedet, men Sony hevder at dette vil skje i de amerikanske «Holiday 2020», altså engang i løpet av senhøsten.

Det spørs likevel om ikke det slippes bilder av den nye konsollen også før den tid.


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->