Sønnen ble født med blodpropp, og måtte amputere armen. Da sette faren igang med det utrolige prosjektet


Det å få barn er et stort øyeblikk. De to britene Ben Ryan og Katie Smith skulle bli foreldre for første gang, og de klarte nesten ikke vente.

Dessverre viste det seg raskt at det var komplikasjoner. Sønnen Sol ble født med en blodpropp i venstre arm, og bare ti dager senere måtte armen bli amputert.

Facebook / Ben Ryan


Ben og Katie prøvde å skaffe sin lille sønn protese så raskt som mulig. Men legene fortalte at han ikke ville få protese før tre eller fire år senere, da det ikke fantes for så små barn.

Faren Ben, tenkte at det måtte finnes en annen utvei. Han kunne ingenting om proteser, men bestemte seg for å begynne å utvikle en egen.

Den unge faren tok i bruk YouTube og et nærliggende universitet for å få hjelp. Etter bare fem uker, var den første prototypen klar.

De første testene var ikke veldig lovende, men Ben var fast bestemt på å få det til.

I dag, to år senere, kan Sol bruke sin hydrauliske armprotese, som faren har utviklet. Takket være tips fra mange hjelpsomme personer, har Ben klart å perfeksjonere funksjonen til protesen.

Facebook / Ben RyanSiden dette er verdens første protese tilpasset barn under tre år, ønsker Ben å patentere sin oppfinnelse, og å hjelpe barn verden rundt som lider av samme skjebne.

En bemerkelsesverdig prestasjon fra en mann som viser at man aldri skal gi opp! DEL gjerne denne gladsaken med dine venner på Facebook!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->