Vi vet alle å lage guacamole koster en del. Men, du trenger ikke å betale så mye hvis du klarer å dyrke dine egne avokado hjemme.

Du kan lett lage din egen mini-avocado-gård, og du trenger ikke så mye for å komme i gang!

Avokado er god mat ikke bare fordi de er velsmakende i taco og salat, men også fordi de er fullpakket med næringsstoffer. Det (sunne) fettet er fylt med vitamin B5 og B6, vitamin C, vitamin K, vitamin E og til og med masse fiber.

En vanlig misforståelse er at disse fruktene er vanskelig å vokse frem og krever varme temperaturer. Utrolig nok, kan du spire, legge an og dyrke din egen avocado rett fra hjemmet slik at du har tilgang til disse friske fruktene hele året.

Her er hva du trenger for å begynne å gro dine egne avocado:
– Tannpirkere
– Små glass
– 10 tommers potter
– Rik matjord

Foto: allabouthealthyfood

1. Spiren kommer fra en brukt avokado
Skrell en avokado, men denne gangen, ikke kaste steinen. I stedet, ta 4 tannpirkere og stikk dem inn i sidene slik at de kan holde seg over et glass vann. Deretter plasserer putt steinen (med tannpirkerne satt inn i sidene) over et glass vann med steinen halvveis neddynket. Du kommer til å la det stå som dette et varmt sted, men uten direkte sollys, de neste 2-6 ukene.

Så kommer røtter, men da må du klippe dem ned igjen til rundt 3 tommer. Dette vil bidra til at røttene og bladene vokser tykkere senere.

2. Sett de spirende avokado frøene
Nå som du har noen sunne røtter på frøene, er det på tide å plante den. Ta en 10-tommers potte, fortrinnsvis en med et hull for drenering i bunnen, og fyll den med en næringsrik jord. Du kommer til å deretter til å grave et lite hull i midten for å plante steinen, og dekke den med jord.
Når du driver med avocado planten vær sikker på jorda er konstant fuktig – men ikke våt. Du vil aldri overhelle vann – så hvis du ser at bladene er å snu til en gul farge og blir hengende, la jorda tørke ut litt.
På den andre siden, hvis du glemmer å vanne den en stund og bladene blir brune, må du gjenopplive ved å sette potten i vasken og la vannet renne gjennom jorda en liten stund.

3. Se frukten spire!
Nå som du har plantet og dyrket en sunn avocado treet, er det bare å vente på det å bære noe frukt. Det kan ta litt tid for treet å modne nok til å spire egne avokado, men når den gjør det du vil bli begeistret med resultatene.

DEL denne veiledningen på Facebook – avocado til folket!

Annonser: