Slik oppdager du brystkreft – disse geniale bildene kan redde liv.


Brystkreft er den vanligste kreftformen hos kvinner, og det er stadig vekk kampanjer i media for å få kvinner til å sjekke seg, og for å vise hvilke tegn man skal se etter.

Den siste tiden har et bilde av 12 sitroner spredd seg i rekordfart på sosiale medier. De 12 sitronene viser hvilke faresignaler man skal se etter for å oppdage brystkreft.

Ofte har kampanjene som har spredd seg gitt lite informasjon. For eksempel har det nylig vært en kampanje med et gult hjerte som ble delt. Men kvinnen som la ut dette bildet av sitronene, Erin Smith Chieze, sier at søte hjerter ikke hjelper noen. Det man trenger er informasjon. Til bildet skriver hun følgende;


«Jeg visste hva brystkreft var. Jeg visste alt om å undersøke seg selv, men et bilde som viste meg hva jeg skulle lete etter, fikk meg til å forstå at jeg hadde en uhelbredelig sykdom. Vi må dele RIKTIG informasjon, ikke søte hjerter. Hvis jeg ikke hadde sett bildet med en tilfeldighet, hadde jeg ikke visst hva jeg skulle lete etter. Gjør oss en tjeneste. Slutt å leke med livet, og begynn å hjelpe folk på ekte.»

In the past few days, I have received quite a few private messages about a "game" going around where you post a heart,…

Posted by Erin Smith Chieze on 10. januar 2017

 

Bildet hun delte er laget av organisasjonen Worldwide Breast Cancer. Sitronene symboliserer kvinnebryst, og viser hvordan brystkreft kan se ut og føles som på et kvinnebryst.

I løpet av kort tid, har bildet blitt delt 42 000 ganger på Facebook!

Hele ideen bak bildet er at det skal deles i sosiale medier, slik at flere kan oppdage kreften på et tidlig stadie. DEL gjerne bildet videre du også!
HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->