Rekorder står for fall i verdens villeste motorsport


En ny sesong i Formel 1-sirkuset står for døren om ikke så lenge. Igjen forbereder førerne seg på vanvittige og farlige manøvre på baner over hele verden, og foran 2020-sesongen står flere rekorder innenfor verdens villeste sport i fare for å bli slått.

Lewis Hamilton vant fjorårets Formel 1-mesterskap i overlegen stil, og briten er igjen en av de heteste kandidatene til å stikke av med tittelen som verdens beste Formel 1-fører i 2020-sesongen.

Årets sesong byr på flere løp enn noen gang tidligere, 21 i tallet, helt nye baner og gamle klassikere som igjen har fått plass i Formel 1-sirkuset. I midten av mars brennes den første gummien av i Melbourne under det australske grad prix-et, og rundt omkring i verden sitter det hundretusenvis av Formel 1-fans og gleder seg til Formel 1-motorene igjen brøler.


Kilde: Pixabay

Sammen med årets spennende sesong er det også flere historiske rekorder som står for fall.

Antall grand prix-seire

Mercedes-føreren Lewis Hamilton mangler bare syv seire på å slå rekorden mange anså for å være uslåelig: Michael Schumachers 91 grand prix-seire. Tar vi en titt på Formel 1 odds hos bet365 står Hamilton til 1,57 for å vinne mesterskapet, så det er med andre ord gode muligheter for at briten passerer målstreken først ved flere anledninger.

Hamilton har i snitt vunnet ni løp per sesong siden han signerte for Mercedes i 2013, noe som betyr at tyskerens rekord faktisk kan bli slått i 2020. Schumacher brukte imidlertid kun 248 løp på å nå sine 91 triumfer, mens Hamilton allerede har stått på startstreken 250 ganger. Schumacher, som fremdeles har kraftige mén etter en skiulykke, kunne virkelig kjøre bil…

Antall strake lagseire

Mercedes kan i 2020-sesongen tangere rekorden på syv lagseire etter hverandre. Tyskerne har vunnet samtlige titler siden 2014 og kan bli det andre laget i historien som når syv mesterskap på rad hvis de også vinner i 2020.

Bookmakerne har i alle fall tro på at Mercedes vinner nok en gang og gir kun 1,36 ganger pengene på Lewis Hamiltons lag.Ford-Cosworth klarte det samme i perioden 1968-1974.

Tidenes yngste verdensmester

2020 kan potensielt bli den sesongen hvor tidenes yngste fører vinner verdensmesterskapet. Rekorden innehas nå av Sebastian Vettel som ble verdensmester i en alder av 23 år og 134 dager tilbake i 2010.

De antatt beste førerene til både Ferrari og Red Bull er begge 22 år, så det betyr at henholdsvis Charles Leclerc og Max Verstappen er i posisjon til å skrive historie. Det krever dog at de legger ingen ringere enn Lewis Hamilton (og alle andre) bak seg.

Kilde: Pixabay

Antall løpsstarter
Mellom 1993 og 2011 startet Rubens Barichello 322 ganger i et Formel 1 Grand Prix. Tallet høres ellevilt ut, men i løpet av 2020-sesongen står rekorden i fare for å bli slått.

Finske Kimi Raikonnen har nemlig lagt 312 løp bak seg og kan, hvis han starter i samtlige løp, slå brasilianerens rekord under det østerrikske grand prix-et.

Årets første løp går som sagt av stabelen i Melbourne, Australia, den 15. mars. Én uke senere, 22 mars, har førerne forflyttet seg til Bahrain før Vietnam (Hanoi) legger asfalt for verdens beste racerkjørere den 5. april.

 

 


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->