Våren er ofte utfordrende for mange, siden trærne pollinerer og rammer de med pollenallergi hardt. De som er mest følsomme for pollen sliter med røde øyne som klør, nyseanfall og tar gnisten fra mange av oss.

En 17-åring som hadde sett seg lei på at pollen skulle styre hverdagen sin, var Ida Hultberg. Hun hadde lest på nettet sammen med moren og fant noe som skulle være løsningen på problemet.

De hadde kommet frem til enkelte matvarer og ingredienser de kunne kutte ut og trolig ville stagge den forkrøplende pollenallergien.

– Det var da vi forstod hvor mye som inneholder sitronsyre, eller som det ofte blir kalt E 330, E 331, E 332, E 333, E 380, E 1505 eller sitrussyre, forteller Karin til Hemmets Veckotidning.

– Jeg visste at marmelade, syltetøy og saft inneholder sitronsyre, det har jeg lest i oppskrifter, men at det blant annet finnes i yoghurt, aske, kjeks, kaker, is, godteri, og chips, det overrasket meg, sier Karin Hultgren til Hemmets Veckotidning.

Ida droppet sitronsyre, og etter et par uker merket hun bedringen på kroppen. Medisiner ble plutselig unødvendig – til og med allergimedisinen.

Metoden ble først testet av Irene Hultqvist, sønnen hennes ble fort mye bedre når han kuttet sitronsyren, skriver Hemmets Veckotidning.

På Facebook er det en gruppe som heter «Fri fra allergi gjennom å unngå sitronsyre», og på gruppens side står det blant annet:

– Kan man bli kvitt allergi? Vi er mange som har erfaring med at man enkelt kan bli kvitt symptomene sine uten medisinering. Løsningen er helt enkelt å kutte ut all E330 (sitronsyre) ut av kosten. Dette har vist seg være en metode som fungerer for de fleste typen av allergier som høysnue eller allergi mot dyr.

Sliter du med pollenallergi? DEL tipset på Facebook!

Annonser: