På disse skolene har lærere lov til gi sine elever elever ris på gammeldags vis


Ved Three Rivers skoledistrikt i Texas får nå lærere lov til å pryle vrange elever med trepaddel. Tidligere denne uken besluttet administratorer på begge skolene i distriktet enstemmig å fjerne forbudet mot fysisk avstraffelse.

Dette påvirker rundt 700 studenter som må sende skriftlig samtykke – eller avslag – fra sine advokater i begynnelsen av skoleåret på høsten.

Texas er en av 15 stater som tillater fysisk avstraffelse for elever; distriktene i disse statene bestemmer da om å vedta eller forby tiltakene på sine skoler.


Fysisk straff har et svært dårlig rykte. Barn som blir rammet, har ofte fysiske og psykiske skader. Etter å ha blitt ydmyket foran sine medstudenter, kan disse barna fortsette å ha langsiktige problemer som voksne. Barn utsatt for denne form for straff blir ofte mer aggressive av natur og er mer tilbøyelige til å utvikle problemer med avhengighet, depresjon og andre psykiske lidelser senere i livet.

Skoleadministratorer håper nå på at reintroduksjon av paddelen vil føre til mer disiplin i klasserommene. Det er synd at de ikke greier å skille mellom frykt og disiplin. Studentene skal straffes på denne måten når de er ulydige eller ikke følger skolens regler. Lærerne er ansvarlige for å utføre straffen og utføre ‘paddling’, som det kalles på engelsk.

Hva synes du? DEL saken og fortell oss din mening!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->